تحلیل آماری - سینوپتیکی سرمای دیررس بهاره استان اردبیل ( مطالعه موردی : موج سرمای 26 تا 29 فروردین سال 1397)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: PDCONF07_238
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 342
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز سبحانی

عضوهیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی

شاپور روح بخش

دانشجوی دکتری آب و هواشناسی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

سرمازدگی عبارت است از تغییرات فیزیکی یا فیزیولوژیکی انگیخته شده در اثر روبرو شدن اندام های مختلف گیاه بـا دماهـای پـایین وبالاتراز نقطه انجماد بین 0 تا 10 درجه سانتی گراد که با پیدایش علایمی در گیاه آشکار می شود و مترادف بـا واژه هـای Chilling Damage وInjury Chilling به کارمی رود. به صدمات ناشی از دمای زیر صفر درجه سلسیوس Freezing گفتـه مـی شـود . نتـایج تحلیل نشان داد که حاکمیت یک سامانه جوی ناپایدار با مشخصات ناوه ژرف در سطوح میانی جو وهمراهی آن با سیستم پرفشارسـرد اروپایی در شمال غرب کشور و کشیده شدن زبانه های آن به استان اردبیل باعث بروز سرما ، یخبندان و بارش در کلیه ایستگاه ها بـه استثنای ایستگاه های شمال استان شده است . در ادامه در روز 17 آوریل 2018 برابر با 28 فروردین 1397 با توجه به موقعیت استان در پشت ناوه با نزول دینامیکی و پایداری شدید هوا به تدریج ابرناکی کاهش یافته آسمان کاملا صاف شده است ودر طی ایـن فراینـد یخبندان فرارفتی یا جبهه ای Convective Frost ناشی از هجوم پرفشارسرد اروپایی تبـدیل بـه یخبنـدان تابشـی ( Radiative ( Frost شده است و با عنایت به شرایط جوی هوای کاملا صاف و پایداری هوا به لحاظ عدم وزش باد در طول سـاعات شـب انباشـت هوای بسیار سرد در سطح زمین اتفاق افتاده و سبب افت ناگهانی دمای هوا و خسارت به محصولات باغی و زراعی به ویـژه درایسـتگاه های مرتفع استان شده است .

کلیدواژه ها

استان اردبیل ، تحلیل همدیدی ، سرمای دیررس بهاره ، سیستمهای فشار، یخبندان ،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.