سال انتشار: 1399
کد COI مقاله: PDCONF07_203
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 30
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی تاثیر غلظت های مختلف نمک بر ویژگی های فتوسنتزی گیاه شورپسند آلوروپوس لیتورالیس
چکیده مقاله:
شوری یکی از بزرگترین عوامل محدودکنندهی رشد و تولید محصولات کشاورزی میباشد. آلوروپوس لیتورالیس گیاهی شورپسند، بومی ایران و همخانواده با گیاهان مهم زراعی مانند گندم و برنج میباشد. در پژوهش حاضر تاثیر غلظتهای صفر، 50 ، 100، 200 ، 300، 400 و 500 میلی مولار نمک کلرید سدیم بر روی صفات فتوسنتزی گیاه آلوروپوس لیتورالیس مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده توسط دستگاه کلروفیل متر نشان داد که مقدار کلروفیل برگهای گیاه در غلظتهای 50 و 200 میلی مولار، تفاوت معنیداری با گیاه شاهد نداشت و در بقیه غلظتهای نمکی با افزایش غلظت نمک، مقدار آن کاهش یافت. 24 ساعت پس از اعمال تنش، نتایج حاصل از بررسی مقدار رنگیزه های فتوسنتزی نشان داد که با افزایش شوری مقدار کلروفیل a و a+b در گیاه کاهش یافت و مقدار کلروفیل b تا غلظت 100 میلی مولار نمک کلرید سدیم، روند افزایشی و پس از آن روند کاهشی داشت . 48 ساعت پس از اعمال تنش، در گیاهان تحت تنش 200 میلی مولار نمک کلرید سدیم بیشترین مقدار کلروفیل b, a و a+b مشاهده شد و درگیاهان تحت تنش 400 میلیمولار نمک کلرید سدیم نیز کمترین مقدار کلروفیل b, a و a+b مشاهده گردید. مقدار کاروتنوئید گیاه نیز تا غلظت 400 میلی مولار نمک، روند افزایشی داشت و پس از آن کاهش یافت. 72 ساعت پس از اعمال تنش، بیشترین مقدار کلروفیل a , b و a+b در گیاهان تحت تنش 500 میلیمولار نمک کلرید سدیم و کمترین مقدار کلروفیل در گیاه شاهد مشاهده شد. بیشترین مقدار کاروتنوئید نیز در غلظت 50 میلی مولار و کمترین مقدار کاروتنوئید در گیاه تحت تنش 400 میلی مولار نمک کلرید سدیم مشاهده شد. همچنین ، اثر غلظتهای مختلف شوری یک ماه پس از اعمال تنش نشان داد که با افزایش غلظت نمک، میزان کلروفیل a, b, a+b و کاروتنوئید درون گیاه، کاهش یافت.
کلیدواژه ها:
کاروتنوئید، کلروفیلمتر، رنگیزه های فتوسنتزی
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1159541/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:درویشی، سیده معصومه و پاکدین پاریزی، علی و گرامی، مهیار و یونسی، الهام،1399،بررسی تاثیر غلظت های مختلف نمک بر ویژگی های فتوسنتزی گیاه شورپسند آلوروپوس لیتورالیس،هفتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی ایران،تهران،،،https://civilica.com/doc/1159541
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، درویشی، سیده معصومه؛ علی پاکدین پاریزی و مهیار گرامی و الهام یونسی)
برای بار دوم به بعد: (1399، درویشی؛ پاکدین پاریزی و گرامی و یونسی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- استفاده ازمکمل یُد در جیره دام های نشخوارکننده برای تولید شیر غنی شده با یُد: مقاله مروری
- تأثیر خاکپوش های زیستی در کنترل علف های هرز بوم نظام های کشاورزی پایدار
- نقش ویتامین B12 در متابولیسم و سلامت انسان و دام و افزایش غلظت آن در محصولات دامی با استفاده از مکمل های کبالت جیره: مقاله مروری
- تاثیر تغذیه با سطوح مازاد مکمل آلی سلنیوم بر غلظت برخی از مواد معدنی خون بره های نر کرمانی
- ارزیابی تولید محصولات دست ورزی شده ژنتیکی بر امنیت غذایی و آسیبهای بوم نظام های کشاورزی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.