مدل سازی فضایی پتانسیل آب زیرزمینی با استفاده از تکنیک یادگیری ماشین جنگل تصادفی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: هفتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: PDCONF07_032
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 476
نویسندگان
دانشجوی دکتری آبخیزداری، دانشگاه لرستان
دانشیار گروه آبخیزداری، دانشگاه لرستان
چکیده
هدف از پژوهش حا ضر، مدل سازی فضایی پتانسیل آب زیرزمینی د شت کا شمر در جنوب غربی ا ستان خرا سان ر ضوی با ا ستفاده از تکنیک جنگل تصادفی میباشد. بدین منظور، از پارامترهای موثر بر پتانسیل آب زیرزمینی شامل ارتفاع سطح زمین، جهت شیب، درصد شیب، انحنای سطح زمین، تراکم زهکشی، فاصبه از آبراهه، شاخص پوشش گیاهی، شاخص رطوبت توپوگرافی، سنگ شناسی و کاربری اراضی استفاده شد. ابتدا نقشه رقومی تمام عوامل مزبور در سیستم اطلاعات جغرافیایی و درقالب پایگاه داده تهیه شد. در گام بعدی، با برر سی میدانی موقعیت 281 چاه با پتان سیل بالای آب زیرزمینی ثبت شده و با ا ستفاده از یک الگوریتم تصادفی به دو دسته آموزش مدل 197) موقعیت) و اعتبارســنجی مدل 84) موقعیت) تقســیم شــد . ســپس با اســتفاده از تکنیک جنگل تصــادفی و پارامترهای موثر محیطی نقشــه پتانســیل آب زیرزمینی منطقه در ســیســتم اطلاعات جغرافیایی تهیه شــد. در نهایت، نقشــه پیشبینی پتانســیل آب زیرزمینی با روش منحنی ROC در نرمافزار SPSS اعتبارســنجی شــد. نتایج منحنی ROC مقدار ســطح زیر منحنی (AUC) را در منطقه مورد مطالعه 86/8 درصـــد برآورد نمود، که نمایانگر توانایی خیلی خوب تکنیک جنگل تصـــادفی برای ارزیابی پتانســـیل آب زیرزمینی است. بنابراین پیشنهاد میشود که از تکنیک برای پتانسیلیابی آب زیرزمینی سایر دشتهای کشور استفاده شودکلیدواژه ها
مدلسازی فضایی، آب زیرزمینی، یادگیری ماشین، جنگل تصادفیمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.