کارشناسی و واکاوی مسائل و مشکلات صنعت کرم ابریشم در استان گیلان از دیدگاه کارخانه داران، کارشناسان و بازرگانان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: PDCONF07_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 480
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طهمورث سمیعی

کارشناس ارشد مدیریت کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

چکیده

صنعت نوغانداری علیرغم داشتن استعدادهای بالقوه در زمینه تولید، فرآوری و تجارت در سالهای اخیر دچار بحران شده و وابستگی مستقیم بیش از 6000 هزار خانوار بر کشت توت و تولید پیله ابریشم و همچنین جایگاه ابریشم در سبد مصرفی خانوارهای ایرانی، ضرورت تدوین استراتژی و ساختار مناسب برای صنعت نوغانداری ایران را دو برابر کرده است. بدین منظور در این تحقیق، مهمترین مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فنی و سیاسی-مدیریتی پیش روی صنعت نوغانداری در استان گیلان از دیدگاه کارخانه داران، کارشناسان و بازرگانان بررسی گردید. روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش روش دلفای تکنیک می باشد و جامعه آماری شامل کارخانه داران، بازرگانان و کارشناسان استان گیلان می باشد. در مرحله نخست پژوهش پنج سئوال باز در خصوص مهمترین مشکلات پیش روی صنعت نوغانداری طراحی ودر اختیار افراد صاحب نظر جهت اظهار نظر و ارائه ایده های جدید قرار گرفت. پس از تجزیه و تحلیل مرحله اول پرسشنامه ای تنظیم و آنها بر اساس اولویت بندی نسبت به انتخاب گزینه اقدام کردند. پس از جمع آوری پرسشنامه ها، داده های جمع آوری شده با استفاده از تحلیل محتوی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در این مرحله کلیه نظرات پاسخ دهنده گان به پنج سئوال باز مطرح شده جمع آوری و مجددا0پرسشنامهای مجزا و تخصصی دوباره از مجموع نظرات آنها طراحی و گویها در قالب طیف لیکرت پنج گزینه ای مشخص و مجددا بین کارشناسان، کارخانه داران، بازرگانان توزیع گردید. این سئوالات به تفکیک مسائل اقتصادی، اجتماعی، فنی، سیاسی-مدیریتی و برون رفت مورد تجزیه و تحلیل آماری در قالب برنامه SPSS صورت گرفت. مهمترین مسائل و مشکلاتی که دو گروه مورد بررسی در مورد آن اتفاق نظر داشتند، پایین بودن قیمت پیله ابریشم، پایین بودن کیفیت پیله تولیدی، برنامه ریزی جهت جلوگیری از واردات بی رویه ابریشم، مهاجرت جوانان به شهرها بخاطر عدم توجه اقتصادی صنعت نوغانداری و بی توجهی دولت در امر به زراعی و بهنژادی صنعت نوغانداری می باشد.

کلیدواژه ها

کرم ابریشم، نوغانداری، کارخانه داران، کارشناسان، بازرگانان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.