یافتن کاراترین شبکه عصبی مصنوعی در مدلسازی و پیش بینی ذخیره آبی مخازن سدها (مطالعه موردی سد لار)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: INCWR02_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1281
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عرفان گوهریان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران آب، پردیس فنی، دانشگاه تهران

حسن توکل

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران آب، پردیس فنی، دانشگاه تهران

دنیا گوهریان

دانشجوی دکتری مهندسی کامپیوتر، دانشگاه پوترا، مالزی

چکیده

در سالهای اخیر پیشرفت زیادی در زمینههای مختلف هوش مصنوعی که شبکههای عصبی از آن جمله می باشند انجام شده است. استفاده از این شبکهها در پیشبینی و تخمین پارامترها در بسیاری از مسائل مختلف علمی و مهندسی رواج و توسعه بسیاری پیدا کرده است که اساس کار این شبکه ها بر پایه کشف روابط تجربی از وقایع اتفاق افتاده در گذشته است. با رشد این مطالعات انواع مختلفی از شبکهها تنظیم شدهاند که عملکرد هر یک بسته به استفاده مربوطه متفاوت خواهد بود. از طرفی امروزه برای مدیریت بهینه منابع آبی پیشبینی اجزا این سیستم، مورد توجه بسیاری قرار گرفته است . با توجه به اهمیت این موضوع در این تحقیق به کمک شبکههای عصبی مصنوعی مختلف مانند شبکههای عصبی بازگشتی، شبکههای عصبی پویا، شبکههای عصبی آماری و غیره اقدام به تهیه مدلی جهت پیشبینی حجم ذخیره در مخازن سدها گردیده است. برای بررسی این مدل سد لار که در فاصله 35 کیلومتری شهر رودهن قرار گرفته است و از اهمیت ویژه ای برای تامین نیاز آب شهر تهران برخوردار است در نظر گرفته شده است. با استفاده از مقایسه مدلهای مختلف ساخته شده قادریم گزینههای متعددی از نتایج را بررسی و عملکرد بهترین مدل را برای پیش بینی شرایط آینده در اختیار داشته باشیم. نتایج بدست آمده از این مدلسازی نشان دهنده کارآیی مدل به عنوان ابزار شبیه سازی در بررسی سناریوهای مدیریتی آب مخازن سدها می باشد.

کلیدواژه ها

شبکه عصبی مصنوعی، مدلسازی و پیش بینی، ذخیره آب مخازن سدها، سد لار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.