بررسی تأثیر آموزش واحد داروشناسی بالینی بر دانش داروشناسی و مهارت محاسبات دارویی دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کردستان
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 497
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SJNMP-6-3_006
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1399
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: دانش داروشناسی و مهارت محاسبات دارویی در آموزش پرستاری از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از انجام این مطالعه بررسی تأثیر آموزش واحد داروشناسی بالینی بر دانش داروشناسی و مهارت محاسبات دارویی دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کردستان بود.
مواد و روش ها: در یک مطالعه مداخله ای از نوع تجربی 66 نفر از دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کردستان با روش نمونه گیری تصادفی مورد بررسی قرار گرفتند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه دو قسمتی انجام شد. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 و آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: یافته های مطالعه نشان داد که تفاوت آماری معنیداری در مهارت محاسبات دارویی دانشجویان در دو گروه کنترل و آزمون، بعد از مداخله مشاهده شد (02/0=p). در دانش داروشناسی دانشجویان نیز بعد از مداخله در حیطه های عوارض دارویی (02/0=p) و مراقبت پرستاری (005/0=p) در بین گروه کنترل و مداخله تفاوت آماری معنیداری وجود دارد.
نتیجهگیری: آموزش واحد داروشناسی بالینی تأثیر مثبتی بر مهارت محاسبات دارویی و دو حیطه عوارض دارویی و مراقبت های پرستاری از دانش داروشناسی دانشجویان داشت، از آنجا که محاسبه دقیق دوز داروها و دانش کافی در زمینه عوارض دارویی و مراقبت های پرستاری تأثیر بسیار مهمی در فرآیند دارو درمانی بیماران دارد، می توان امیدوار بود که تدریس بالینی این واحد تأثیر بسزایی در مهارت محاسبات دارویی و دانش داروشناسی دانشجویان پرستاری دارد.
واژه های کلیدی: داروشناسی بالینی، دانش داروشناسی، مهارت محاسبات دارویی، دانشجویان پرستاری
کلیدواژه ها:
Keywords: Clinical Pharmacology ، Pharmacology Knowledge ، Drug Calculation Skill ، Nursing Students ، کلمات کلیدی: داروشناسی بالینی ، دانش داروشناسی ، مهارت محاسبات دارویی ، دانشجویان پرستاری
نویسندگان
حسین فیضی
Kurdistan University of Medical Sciences, School of Nursing and Midwifery
سروه رضائی
Kurdistan University of Medical Sciences, School
هاجر کاشفی
Kurdistan University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :