طراحی و روانسنجی نسخه ایرانی ابزار سنجش حریم خصوصی بیماران بستری در بیمارستان
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 468
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SJNMP-6-3_003
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1399
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: حریم خصوصی پدیده پیچیده ای است که تعابیر متفاوتی در سیستم بهداشتی و درمانی دارد. اندازه گیری این مفهوم برای ارائه دهندگان مراقبت، امری ضروری است. این مطالعه با هدف طراحی و روان سنجی ابزار حریم خصوصی بیماران بستری در بیمارستان انجام شد.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر مطالعه ایی ترکیبی اکتشافی متوالی از نوع ابزارسازی است که در سال 1397 در سه مرحله متوالی انجام شد. ابتدا با استفاده از مدل هیبرید تحلیل مفهوم، مفهوم حریم خصوصی بیمار بستری تعریف شد. سپس براساس یافته های به دست آمده، آیتم ها تولید شدند. در نهایت به منظور ارزیابی ویژگی های روانسنجی ابزار، 300 بیمار بستری در بیمارستانهای دولتی شهر تهران با استفاده از روش نمونه گیری سرشماری ابزار را کامل کردند.
یافته ها: بر اساس نتایج، استخر اولیه سؤالات شامل 91 مورد بود که با حذف موارد تکراری به 74 مورد کاهش یافت. پس از انجام اعتبار صوری، اعتبار محتوا در مجموع 19 آیتم باقی ماند. شاخص روایی محتوای کل ابزار 81/0 بود. نتایج حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی شامل 3 عامل حریم خصوصی شخصی، روانی- اجتماعی و معنوی- مذهبی با تبیین 5/45 درصد واریانس کل مشخص شد. پایایی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 856./ و همبستگی درون طبقهای 95./ بدست آمد.
نتیجه گیری: یافته های پژوهش بینش جدیدی برای درک معنی حریم خصوصی بیماران ایجاد میکند و ابزار حریم خصوصی بیماران (PPI) به عنوان یک ابزار ساده، معتبر و مطمئن برای اندازه گیری حریم خصوصی بیماران بستری بزرگسال در بخش های بستری معرفی می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
طیبه حسن طهرانی
School of nursing and midwifery, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
عباس عبادی
Baqiyatallah University of medical sciences, Teheran, Iran
سادات سید باقرمداح
University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran
فرحناز محمدی شاهبلاغی
University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran
رضا قانعی قشلاق
Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran
مسعود فلاحی خشکناب
University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :