کاربردها و چالش های فناوری واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در حیطه آموزش پرستاری
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: سومین همایش فناوری اطلاعات و ارتقا سلامت با محوریت پرستاری
- کد COI اختصاصی: THPC03_210
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 539
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
دانشجوی کارشناسی پرستاری، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
دانشجوی کارشناسی پرستاری، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
چکیده
مقدمه: پرستاران به عنوان عضوی کاربردی در مراقبت بهداشتی همواره با چالشهایی چون کمبود محیط عملی، کمبود زمان، نیاز به استمرار انجام یک امر و....در حیطه آموزش مواجه بودهاند، استفاده از تکنیک واقعیت مجازی و واقعیت افزوده تا حدود زیادی میتواند باعث کاهش خطرات زیاد آموزش پرستاری به روش سنتی و نیز کاهش خطاهای پزشکی و افزایش ایمنی بیماران شود. از این رو پژوهشگران به بررسی کاربردها و چالشهای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در حیطه آموزش پرستاری پرداخته اند.روش کار: جستجوی این مطالعه مروری در ژوئیه 2020 و با استفاده از کلیدواژه های education 'argument reality 'virtual reality , ,nursing application ,challenge در 'pubmedهScopus 'google scholar انجام شد، در این مطالعه بدون محدودیت زمانی صرفا مقالات انگلیسی مورد بررسی قرار گرفت و بر اساس عناوین و خلاصه مقالات مطالعات مرتبط انتخاب و توسط دو پژوهشگر داده های آنها استخراج و در جدول محقق ساخته وارد گردید.یافته ها: پس از بررسی 23 مقاله به دست آمد که 11مطالعه به علت هم پوشانی بالا وارد مطالعه شد. از این تعداد 5 مورد به بررسی تاثیر واقعیت مجازی، 3 مورد به بررسی واقعیت افزوده و 3 مورد دیگر به بررسی هر دو فناوری در حیطه آموزش پرستاری پرداخته بود، مطالعات در ژورنال های معتبری چون BMCINTECH , nursing , Contemporary Nurse, Journal of Nursing and Health Studies و Teaching with technology منتشر شده بودند. تمامی مقالات، استفاده از فناوری های مذکور را در امر آموزش مفید دانسته بودند، اما استفاده از واقعیت مجازی را در آموزش کاربردی تر ذکر کرده بودند به طوری که در 72,7 درصد مطالعات به آن اشاره بود. در مطالعات کمی 27,3)درصد) به بررسی جالشها پرداخته شده بود.نتیجه گیری: با توجه به یافته های این مطالعه مشخص گردید که فناوری های واقعیت مجازی و افزوده می تواند به عنوان یک استراتژی بالقوه آموزش پرستاری عمل کند چنانکه می تواند؛ تجربه های بیمار در زندگی واقعی را در یک محیط بدون ریسک شبیه سازی کند ، جلسات تمرین مکرر را امکان پذیرکند ، فرد را در معرض شرایط متنوع بیمار قرار دهد ، بازخورد فوری ارائه دهد و ... از طرفی با چالش هایی چون عدم پذیرش از سوی مراقبان پزشکی سنتی، هزینه بر بودن سخت افزارها و... مواجه است.کلیدواژه ها
واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، آموزش پرستاری، روشهای آموزش مجازیمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.