بررسی تجارب، چالشها وفرصت های آموزش مجازی از دیدگاه دانشجویان پرستاری ومامایی در دوران کرونا ویروس

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 625

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

THPC03_138

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1399

چکیده مقاله:

مقدمه: شیوع پاندمی ویروس کرونا در طی یک سال گذشته موجب تعطیلی مراکز آموزشی در سراسر جهان شده و امکان آموزش حضوری و آکادمیک از دانشجویان گرفته شده است. از آنجا که رشته پرستاری و پیراپزشکی نیازمند آموزشهای دقیق و حضوری بوده که در طی این دوران میسر نیست، این پژوهش به منظور بررسی اشکالات و چالشهای آموزش مجازی و راهکارهایی برای بهبود سطح کیفیت آموزش انجام گرفته است.روش کار: مطالعه از نوع پژوهش کیفی با ا ستفاده از روش تحلیل محتوا میبا شد. جامعه پژوهش دانشجویان پر ستاری ومامایی دان شگاه علوم پز شکی کرمانشاه و واحد علوم پزشکی دانشگاه آزاد کرمانشاه میباشند.فرایند تحلیل داده ها با استفاده از رویکرد پیشنهادی گراینهام و لوندمن برای تحلیل محتوای کیفی انجام شده و به این ترتیب که پس از انجام مصاحبه نیمه ساختار یافته با دانشجویان ابتدا متن مصاحبه ها بصورت کلمه به کلمه تایپ شده سپس برای دست یابی به یک درک کامل از متن مصاحبه ها، دو یا سه بار هر مصاحبه خوانده شده در مرحله بعد، واحدهای معنایی از متن مصاحبه ها استخراج شده وسپس واحدهای معنایی عنوان گذاری شده و کدها شکل گرفته و سپس براساس مقای سه مداوم کدها، زیر طبقات و طبقات شکل گرفته شد. برای پوشش کامل اطلاعات و اطمینان از صحت یافته های جمع آوری شده در مصاحبه، این مصاحبه با 22 دانشجو علوم پزشکی در رشته ها و ترمهای تحصیلی متفاوت انجام شد و پس از رسیدن به حد اشباع در یکسان سازی داده ها مصاحبه خاتمه یافت و پژوهش وارد مرحله بعد شد.یافته ها: در این پژوهش تعداد 22 مصاحبه از دانشجویان گرفته شده که 12 دان شجو دختر و 10 دانشجو پسر بوده اند. در طی مصاحبه های اخذ شده هدف ا صلی یافتن اشــکلات آموزش مجازی و ارائه راهکار برای آن بوده و در مراحل بعد به بررســی میزان رضــایت دانشــجویان، کیفیت محتوا های آموزشــی، اختلالات نرم افزاری، میزان دسترسی به اینترنت و میزان تعامل دو طرفه دانشجویان و اساتید پرداخته شد نتایج نشان داد که دانشجویان از آموزش مجازی رضایت نسبی داشته ولی پیشنهاداتی برای بهبود این آموزش در نظر داشتند.نتیجه گیری: آموزش مجازی د ر صورت رفع مشکلات و ایجاد خلاقیت در ارائه مجازی محتوا و ارزشیابی و مشارکت دوطرفه دانشجویان و اساتید بسیار در روند آموزش دانشجویان در زمان کوویید 19 تاثیر مثبت خواهد داشت.

نویسندگان

علی ملک خطابی

دانشجو کارشناسی ارشد پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.

امیرحسین تندرو

دانشجو کارشناسی ارشد پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.