اهمیت آموزش از راه دور پرستاران در کنترل قند خون بیماران مبتلا به دیابت
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: سومین همایش فناوری اطلاعات و ارتقا سلامت با محوریت پرستاری
- کد COI اختصاصی: THPC03_118
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 557
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی پرستاری، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران.
دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری داخلی جراحی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، تهران، ایران.
چکیده
یادگیری نحوه زندگی با دیابت، کنترل قند خون و عوارض آن از چالشهای مهمی است که بیماران دیابتی با آن مواجه هستند. از مهمترین راهکارهای حل این مشکل، تأمین نیاز آموزشی این بیماران توسط پرستاران است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسیهاهمیت آموزش از راه دور پرستاران در کنترل قند خون بیماران مبتلا به دیابت انجام شد.روشکار: مطالعه مروری حاضر در سال 1399 با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی فارسی و انگلیسی SID، Sience Direct، PubMed با کلیدواژه های آموزش از راه دور، کنترل قند خون، دیابت و پرستار، در بازه ی زمانی 2008 تا 2020 انجام شد. مقالاتی که دسترسی به متن کامل آنها مقدور نبود، مقالات غیر مرتبط با هدف پژوهش و تکراری از مطالعه خارج شدند. در نهایت سنجش کیفی مقالات بر اساس چک لیست 12 سوالی مطالعات آزمون تشخیصی CASPانجام شد، و 7 مقاله مرتبط با پژوهش انتخاب گردید.یافته ها: از 19 مقاله بررسی شده، 7 مورد وارد مطالعه شد. با توجه به شیوع بالای دیابت پیگیری مکرر در این افراد، باید روشی ارزان و با دسترسی سریع باشد. از طرفی پرستاری از راه دور در این بیماران، جهت رفع نیازهای آموزشی و حمایت روحی -روانی منجر به بهبود خودمراقبتی میشود. همچنین سبب بهبود رابطه بین بیمار و پرستار و حذف موانع زمانی و مکانی شده و پرستار را قادر به انجام اقداماتی نظیر پایش بیمار، آموزش، کنترل درد و حمایت از خانواده ساخته است.نتیجه گیری: با توجه به کمبود پرستار و حجم بالای کار پرستاران استفاده از شیوه های نوین در آموزش به بیماران مبتلا به دیابت موثر بوده و سبب کاهش قند خون ناشتا در این بیماران میشود. بنابراین استفاده از این روش در پیگیری مراقبتهای سایر بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن نیز پیشنهاد میشود. همچنین با توجه به نقش کلیدی پرستاران در این آموزشها میتوان پرستارانی را در این زمینه آموزش داده و امکانات لازم را در جهت انجام آموزش از راه دور فراهم آورد.کلیدواژه ها
کنترل قند خون، دیابت، آموزش از راه دور، پرستارمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.