بررسی و مقایسه تطب یقی استاندارده ای ملی و بین المللی تعیین کننده ضوابط برداشت از مصالح رودخانه ای

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین همایش ملی راهبردهای مدیریت منابع آب و چالش های زیست محیطی
  • کد COI اختصاصی: WREC02_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 567
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا زارعی قورخودی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت منابع آب، گروه مهندسی آب، دانشکده مهندسی زرا عی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.

علی شاهنظری

استاد تمام، گروه علوم و مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

مریم میرهاشمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت منابع آب، گروه مهندسی آب، دانشکده مهندسی زراعی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

چنگیز افشارآقاخانی

مدیر رودخانه ها و سواحل، شرکت سهامی آب منطقه ای استان مازندران، ساری، ایرا ن

چکیده

برداشت شن و ماسه از رودخانه ها، اگر چه منافع سرشاری را برای عده ای محدود (برداشت کنندگان مصالح) فراهم می آورد و پروژه های عمرانی نیز از آن بهره مند می گردند، ولی با این حال اگر در قالب ضوابط فنی طبق دستورالعمل های کنترل کننده انجام نگیرد، قطعاً موجب آثار من فی در به هم زدن تعادل طبیعی رودخانه، تخریب زمین های اطراف، آبزیان و زیستگاه هایپرندگان و جانوران منطقه خواهد شد. استفاده از راهنماها و دستورالعمل های بین المللی و داخلی می تواند به مدیریت مناسب رودخانه در طول فرآیند برداشت مصالح، کاهش اثرات مخرب، شناسایی ضعف های موجود در قوانین و دستورالعمل های داخلی و همچنین عملیات احیاء و بازسازی رودخانه پس از پروژه برداشت کمک نماید. هدف اصلی از این پژوهش معرفی استانداردها و نشریات داخلی و جهانی در زمینه مدیریت برداشت و آثار برداشت شن و ماسه از رودخانه ها می باشد. در این پژوهش از نشریات کشورهایی نظ یر ایران، سوسیس، هند و چین استفاده شده است. مرور این منابع می تواند درخصوص بروزرسانی نشریات داخلی، استفاده از تجارب جهانی و بومی سازی نشریات بینا لمللی مفید باشد

کلیدواژه ها

برداشت مصالح، دستورالعمل، رودخانه، مدیریت منابع آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.