سال انتشار: 1399
محل انتشار: مجله مهندسی ساخت و تولید، دوره: 7، شماره: 11
کد COI مقاله: JR_IRANJME-7-11_005
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 7
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی تجربی تأثیر پارامترهای ماشینکاری تخلیه الکتریکی بر زبری سطح و نرخ براده برداری سرامیک کاربید بور
چکیده مقاله:
سرامیکهای پیشرفته بهدلیل برخورداری از ویژگیهایی نظیر استحکام بالا، پایداری در دماهای بالا، مقاومت بالا در برابر خوردگی و خواص مغناطیسی و الکتریکی منحصربهفرد، در ساخت قطعات خاص و استراتژیک کاربرد ویژهای دارند. کاربید بور، مادهای کریستالی تیره مایل به سیاه است که پس از الماس و نیترید بور مکعبی، سختترین مادة شناخته شده محسوب میگردد. با توجه به ویژگیها و سختی بالای کاربید بور و توانایی خاص فرآیند ماشینکاری تخلیه الکتریکی در ماشینکاری مواد سخت و ایجاد شکلهای پیچیده، در این پژوهش به بررسی تجربی و آماری تأثیر پارامترهای شدت جریان و زمان روشنی پالس بر زبری سطح و نرخ برادهبرداری نمونههای تهیه شده از کاربید بور پرداخته شده است. نتایج حاصل از آزمایشهای انجام شده نشان داد، شدت جریان بیشترین تأثیر را بر زبری سطح و نرخ برادهبرداری نمونهها داشته است و همچنین مقایسه تصاویر میکروسکوپی از سطح نمونههای ماشینکاری شده نیز نشان داد که افزایش شدت جریان، افزایش ترکها و اندازه حفرهها را به همراه داشته است. بهطوریکه، با افزایش شدت جریان از 16 آمپر به 24 آمپر، میانگین اندازه حفرهها، در حدود 30% افزایش یافته است و ادامه روند افزایش شدت جریان به 32 آمپر، سبب افزایش میانگین اندازه حفرهها در حدود 8% شده است. همچنین طی بهینهسازی انجام شده به روش فاکتوریل، مقدار بهینه برای نرخ برادهبرداری و زبری سطح نمونهها بهترتیب، 2.45 میلیمتر مکعب بر دقیقه و 4.30 میکرومتر بدست آمده است.
کلیدواژه ها:
ماشین کاری تخلیه الکتریکی, کاربید بور, نرخ براده برداری, زبری سطح
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1158217/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:نعمتی، محمد و شکوری، احسان و سرائیان، پیام،1399،بررسی تجربی تأثیر پارامترهای ماشینکاری تخلیه الکتریکی بر زبری سطح و نرخ براده برداری سرامیک کاربید بور،،،،،https://civilica.com/doc/1158217
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، نعمتی، محمد؛ احسان شکوری و پیام سرائیان)
برای بار دوم به بعد: (1399، نعمتی؛ شکوری و سرائیان)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.