مدلسازی اقلیم ایران در دوره 2039-2010 با استفاده از ریز مقیاس نمایی اماری خروجی مدل ECHO-G
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: کارگاه فنی اثرات تغییر اقلیم در مدیریت منابع آب
- کد COI اختصاصی: TWECCWRM01_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1792
نویسندگان
۹۱۷۳۵- گروه پژوهشی تغییر اقلیم، پژوهشکده اقلیم شناسی، ص.پ. ۶۷۶
اداره کل هواشناسی استان کرمان
رئیس پژوهشکده اقلیم شناسی
۹۱۷۳۵- گروه پژوهشی تغییر اقلیم، پژوهشکده اقلیم شناسی، ص.پ. ۶۷۶
چکیده
در این مقاله از داده های سناریوی A1 مدل ECHO_Gکه هم اکنون در دانشگاه هامبورگ آلمان و مرکزتحقیقات هواشناسی کره جنوبی اجراء می شود، برای ارزیابی تغییرات اقلیمی 43 ایستگاه سینوپتیک کشوربا استفاده از روش ریز مقیاس نمایی آماری مدلLARS-WGاستفاده شده است و نتایج آن بر روی ایستگاه های مطالعاتی تجزیه و تحلیل شدند. نتایج کلی بررسی ها برای دهه 2020 حاکی از کاهش 9 درصدی بارش در کشور و افزایش میانگین سالانه دما در حدود 0/5 درجه سانتیگراد می باشد که بیشترین افزایش ماهانه دما مربوط به ما ههای سرد سال است. همچنین استان های خراسان شمالی،آذربایجان غربی و شرقی با بیشترین افزایش دما در دهه 2020 مواجه خواهند بود. برای انجام مطالعه ای جامعتر لازم است از داده های دیگر مدل های گردش عمومی جو نظیرHadCM و سناریو های اقلیمی دیگرنیز استفاده نمود.کلیدواژه ها
تغییر اقلیم ،دهه 2020 ، ایران، مدل گردش عمومی جو، ریز مقیاس نماییمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.