بررسی تجربی تاثیر گردابه ساز سوزنی بر روی عملکرد آیرودینامیکی بال دلتا به وسیله کاوشگر پنج حفره

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مهندسی مکانیک کاربردی
  • کد COI اختصاصی: NCAME03_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 434
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیررضا شهسواری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان،

مهدی نیلی احمد آبادی

دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان

محمد کاظمی اسفه

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

بال های دلتا به دلیل ویژگی های منحصر به فرد خود در طول تاریخ هوانوردی همواره مورد توجه ویژه مهندسان و طراحان قرار داشته اند. هواپیماهای ساخته شده بر اساس این بال ها توانایی حمل مقدار بیشتری سوخت و بار نسبت به هواپیماها با طراحی متعارف دارند. این بال ها به دلیل دارا بودن نیروی برآی گردابه ای، توانایی مانورپذیری بالاتری به خصوص در زاویه های حمله بالا نسبت به سایر هواپیماها دارند. پژوهش حاضر سعی در بهبود عملکرد آیرودینامیکی بال دلتا دارد. بال دلتا به دلیل داشتن یک جفت گردابه که در امتداد لبه ی حمله بال شکل می گیرد، دارای عملکردمتفاوتی نسبت به سایر بال ها می باشد. این جفت گردابه بر عملکرد آیرودینامیکی و جریان روی سطح بال تاثیر زیادی دارد. از جمله عوامل موثر بر جریان و گردابه تشکیل شده بر روی بال، میتوان به شکل هندسه لبه حمله بال اشاره کرد. در این پژوهش، تاثیر گردابه ساز سوزنی بر جریان روی بال دلتا با زاویه پسگرایی 65 درجه در زاویه حمله 15 درجه مورد مطالعه قرار گرفت. از کاوشگر پنج حفره جهت بررسی اثر گردابه ساز سوزنی بر جریان روی سطح بال، در یک مقطع عمود بر سطح بال استفاده شد. نتایج آزمایشها نشان داد، که استفاده از گردابه ساز سوزنی در لبه حمله،موجب کوچک تر شدن گردابه و نزدیک شدن آن به سطح بال می شود. گردابه سازها با کوچک کردن گردابه تشکیل شده بر روی سطح بال، موجب کوچک شدن ناحیه دنباله و به دنبال آن کاهش نیروی پسای بال می شوند. استفاده از گردابه ساز سوزنی به دلیل نزدیک کردن ناحیه کم فشار هسته گردابه به سطح بال و در نتیجه کاهش فشار روی سطح بال، موجب افزایش نیروی برآی تولیدی توسط بال می گردد.

کلیدواژه ها

بال دلتا، گردابه، فروپاشی گردابه، گردابه ساز، کاوشگر پنج حفره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.