بررسی تأثیر سازگاری اجتماعی بر کاهش رفتارهای تنش زا و اعتماد سازمانی کارکنان (مورد مطالعه: ادارات کل پزشکی قانونی شمال غرب کشور)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی تحقیقات بین رشته ای در مدیریت، حسابداری و اقتصاد در ایران
  • کد COI اختصاصی: BUSINESS05_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 386
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی دنیوی

کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل،اردبیل،ایران

شبنم علیزاده نیاری

کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل،اردبیل،ایران

چکیده

سازگاری اجتماعی برعکس نیازهای فیزیولوژیک در صورت برآورده نشدن آسیبی به بقای موجود زنده از نظر زیستی نمی رساند اما رفتارهای او را غیرانطباق می کند و ممکن است باعث ایجاد رفتارهای تنش زا شود که این نیز به نوبه خود باعث کاهش اعتماد سازمانی می شود. هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر سازگاری اجتماعی بر کاهش رفتارهای تنش زا و اعتماد سازمانی کارکنان (موردمطالعه: ادارات کل پزشکی قانونی شمالغرب کشور) بود. از لحاظ هدف تحقیق از نوع کاربردی، از لحاظ روش انجام تحقیق توصیفی و همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه (کارکنان ادارات کل پزشکی قانونی شمالغرب کشور) می باشند که تعداد آنها برابر281 نفر است که به روش تصادفی نسبی گردید. به تعداد 162 نفر انتخاب شدند. تحقیق حاضر در دو بخش نظری و عملی انجام شده است. در بخش نظری، اطلاعات لازم با استفاده از روش کتابخانه ای و اسنادی بدست آمد و در بخش عملی، برای جمع آوری اطلاعات از روش میدانی و از پرسشنامه های استاندارد استفاده گردیده است. برای سنجش متغیرهای سازگاری اجتماعی از پرسشنامه پی کل و ویسمن، متغیر اعتماد سازمانی از پرسشنامه آلونن و همکاران و رفتارهای تنش زا از مهرابی و همکاران استفاده شده است. آزمونهای روایی و پایایی این پرسشنامه ها انجام گرفته اند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و با آزمون رگرسیون ساده و چندگانه انجام گرفته است و ابعاد سازگاری اجتماعی بر کاهش رفتارهای تنش زا و اعتماد سازمانی کارکنان ادارات کل پزشکی قانونی شمالغرب کشور تأثیر مثبت معناداری دارد که پیشنهاد می شود مدیریت این سازمان با کمک گرفتن از متخصصان درجهت بالا بردن سازگاری اجتماعی کارکنان استفاده کند.

کلیدواژه ها

سازگاری اجتماعی، کاهش رفتارهای تنش زا، اعتماد سازمانی،کارکنان پزشکی قانونی شمالغرب کشور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.