اختلالات تنفسی مرتبط با سکته مغزی و نقش فیزیوتراپی در درمان این ضایعات

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_NUMS-7-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1265
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا بکائیان

Department of Physiotherapy, Faculty of Rehabilitation, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran

مجید روانبخش

Department of Physiotherapy, Faculty of Rehabilitation, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran

چکیده

مقدمه سکته مغزی یک ضایعه نورولوژیک شایع در انسان به حساب می­‌آید که قادر است بر تمام بخش­‌های بدن از جمله سیستم تنفسی تأثیر منفی گذارد. اختلالات تنفسی ناشی از سکته مغزی می‌­تواند در هر سه بخش تنفس متابولیک، تنفس رفتاری و تنفس احساسی رخ دهد. اختلال در هر یک از این بخش‌­ها موجب مشکلات عدیده­ای در بیماران می­‌گردد. اختلال در تنفس متابولیک که اصطلاحا اختلال تنفسی در خواب (SDB) نیز نامیده می­‌شود خطرناک­ترین نوع این اختلالات است. اختلال تنفسی در خواب که خود از عوامل خطر سکته مغزی نیز می­باشد، می‌­تواند به دلیل آسیب در سیستم عصبی مرکزی یا به دلیل ناکارآمدی سیستم عضلانی رخ دهد. همچنین عارضه­‌های متعدد دیگری نیز می‌­تواند موجب بروز اختلال تنفسی در خواب شوند. متأسفانه مطالعات و شواهد کافی در رابطه با این اختلالات تنفسی و درمان آن­ها وجود ندارد. این ضعف در پژوهش‌­های مربوط به توانبخشی و فیزیوتراپی در اختلال تنفسی در خواب نیز دیده می­‌شود. با این حال مطالعات محدود در دسترس نشان می­‌دهد که فیزیوتراپی می­‌تواند الگوی تنفس و اختلالات تنفسی را در بیماران مبتلا به سکته مغزی بهبود بخشد.

کلیدواژه ها

stroke, respiratory disorders, sleeps disordered breathing, physical therapy, respiratory rehabilitation, سکته مغزی, اختلالات تنفسی, سندروم ایست تنفسی در خواب, فیزیوتراپی, درمان‌های تنفسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.