اثر ترانس سینامیک اسید بر اختلالات شناختی ناشی از تشنجات پریناتال در موشهای صحرایی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور، دوره: 7، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_NUMS-7-3_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 254
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم دلاویز

Deptartmet of Biology, College of Sciences, Shiraz Branch, Islamic Azad University, Shiraz, Iran

محمد امین عدالت منش

Deptartmet of Biology, College of Sciences, Shiraz Branch, Islamic Azad University, Shiraz, Iran

چکیده

مقدمه تشنج پریناتال سبب آسیب جدی به سیستم عصبی جنین می­گردد که اختلالات شناختی و رفتاری را در نوزادان به همراه دارد. مطالعه حاضر به ارزیابی اثر ترانس­سینامیک اسید بر اختلالات شناختی و آسیب سلولی هیپوکامپ در مدل موش صحرایی تشنج پریناتال ناشی از پنتیلن­تترازول (PTZ) می­پردازد. مواد و روش­ها 30 سر موش صحرایی ماده باردار به صورت تصادفی در 5 گروه کنترل، PTZ+NS، PTZ+SIN25، PTZ+SIN50 و PTZ+SIN100 تقسیم شدند. حیوانات با تجویز مکرر PTZ (40 میلی گرم بر کیلوگرم، درون صفاقی) از روز 13 بارداری به مدت 7 روز تیمار شدند. دو ساعت قبل از دریافت PTZ، موش­های صحرایی باردار با نرمال­سالین (گروه PTZ+NS) یا سینامیک اسید (گروه­های PTZ+NS با دوزهای 25، 50 و 100 میلی­گرم بر کیلوگرم) گاواژ شدند. ارزیابی حافظه کاری، یادگیری اجتنابی و رفتارهای شبه اضطرابی در نوزادان نر یک­ماهه صورت گرفت. سپس، نمونه­های مغز جهت مطالعه هیستوپاتولوژیک آسیب سلولی هیپوکامپ آنالیز شدند. یافته­ها کاهش معنی­دار در رفتار تناوبی (حافظه کاری)، تاخیر در ورود به محفظه تاریک (حافظه اجتنابی) و افزایش سطح اضطراب به همراه کاهش تراکم سلولی در نواحی مختلف هیپوکامپ در گروه PTZ+NS نسبت به گروه کنترل دیده شد (05/0˂p). در حالی که در گروه­های تیمار شده با سینامیک اسید، افزایش معنی­دار حافظه کاری، اجتنابی و تراکم سلولی هیپوکامپ نسبت به گروه PTZ+NS دیده شد (05/0˂p). نتیجه­گیری سینامیک اسید با کاهش آسیب سلولی هیپوکامپ سبب بهبود اختلالات شناختی در مدل تشنجات پریناتال ناشی از  PTZدر موش های صحرایی می­شود.  

کلیدواژه ها

Cinnamic acid, Seizures, Pregnancy, Hippocampus, Rat, سینامیک اسید, تشنج, دوران بارداری, هیپوکامپ, موش صحرایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.