حذف رنگ کریستال ویوله از پساب‌های سنتتیک با استفاده از فرایند الکتروکواگولاسیون حاوی الکترودهای استیل- پلاتین

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_NUMS-8-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 276
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هوشیار حسینی

kums

هیوا حسینی

kums

شهره حشمتی

kums

حدیث فتاحی

kums

رویا جلیلیان

kums

ابوالفضل نعیم آبادی

nums

سید امید رستگار

ku

چکیده

زمینه و هدف: فرایند الکتروکواگولاسیون در بین فرایندهای اکسیداسیون به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد نظیر ‏طراحی ساده سیستم و وسعت عمل برای تصفیه انواع پساب­های صنعتی به‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین روش­های تصفیه معرفی ‏شده است‎. برای ارتقاء این فرایند محققان روش های مختلفی را پیشنهاد کرده اند. در این مطالعه فرایند الکتروکواگولاسیون با چیدمان الکترودی استیل اسفنجی-پلاتین و با هدف رنگ­زدایی از پساب حاوی کریستال ویوله ارزیابی شد. روش کار: به منظور تهیه پساب رنگی از پودر خشک کریستال ویوله در آب مقطر استفاده شد. برای تعیین میزان محتوای رنگ از ‌روش اسپکتروفتومتری (600 نانومتر) استفاده گردید. آزمایش‌های الکتروکواگولاسیون در یک بشر ‏‏1000 میلی‌لیتری و به صورت ناپیوسته انجام پذیرفت. سینتیک شبه  مرتبه اول و دوم برای مطالعات سینتیکی استفاده شد. آزمون سمیت نیز با استفاده از باکتریهای گروه کلیفرم به منظور اطمینان از کاهش سمیت کریستال ویوله صورت پذیرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که فرایند مورد نظر در شرایط بهینه (9 pH، زمان 60 دقیقه، میزان جریان کاربردی 4/0 آمپر و غلظت رنگ 200 میلی گرم در لیتر)، پساب حاوی کریستال ویوله را با کارایی بالا (حدود % 63/99) از محیط آبی تصفیه نمود. آزمون سمیت میکروبی نیز نشان داد پساب تصفیه شده در این روش قابلیت استفاده مجدد یا تخلیه در محیط را داراست. نتیجه گیری: براساس نتایج به دست آماده فرایند الکتروکواگولاسیون با چیدمان الکترودی استیل اسفنجی-پلاتین به طور موثری می تواند در تصفیه پساب رنگی صنایع استفاده گردد. 

کلیدواژه ها

Crystal violet, electrocoagulation, stainless steel-platinum electrodes, toxicity test, کریستال ویوله, الکتروکواگولاسیون, الکترودهای استیل- پلاتین, تست سمیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.