پیاده ‌سازی طرح مفهومی آشکارساز ردیاب GEM در کد مونت‌ کارلو PandaRoot و بررسی عملکرد آن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله پژوهش فیزیک ایران، دوره: 19، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_PSI-19-2_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 281
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازیلا دیوانی

گروه فیزیک، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند، بیرجند مرکز شتابدهنده یونهای سنگین GSI، دارمشتات، آلمان موسسه هلمهولتز ماینس HIM، ماینس، آلمان

محمدمهدی فیروزآبادی

گروه فیزیک، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند، بیرجند

تاکهیکو سایتو

مرکز شتابدهنده یونهای سنگین GSI، دارمشتات، آلمان موسسه هلمهولتز ماینس HIM، ماینس، آلمان

چکیده

آزمایش   PANDAیکی از پروژه‌های کلیدی در فراهم کردن امکانات تحقیقاتی آینده برای پادپروتون‌ها و تحقیقات یونی (FAIR) است که در حال حاضر، در دست ساخت در مرکز شتاب‏دهنده GSI، در کشور آلمان است. این آزمایش با داشتن پتانسیل فیزیکی فوق‌العاده، ناشی از در دسترس بودن باریکه‌های سرد پادپروتونی با شدت بالا، قادر به سازوکار برهم‌کنش قوی و پدیده نابودی پروتون- پادپروتون است. این آزمایش به‏ گونه‏ای طراحی شده است که بتواند ذرات حاصله را با دقت و قدرت تفکیک بالا در زوایای بسته و رو به ‏جلو به خوبی ردیابی کند و دستگاه‌‌های آشکارسازی متنوعی را شامل می‌شود. یکی از مهم‌ترین قسمت‌های چیدمان این آزمایش، دستگاه‌‌های ردیابی ذرات بر مبنای آشکارسازهای تکثیر کننده الکترون گازی GEM خواهد بود که در دست مطالعه هستند. در این مقاله، شبیه‏سازی این آشکارساز و چگونگی عملکرد آن با استفاده از روش محاسباتی مونت‏کارلو و کد شبیه‏سازی جیانت 4 بر پایه بسته نرم‏افزاری پانداروت و بر مبنای طراحی مفهومی آن ارائه شده است. کمیت‏هایی مانند بازده، قدرت تفکیک تکانه، طول تابش و کیفیت بازسازی جرم (برای مزون J/Ψ(1S)) برای آن اندازه‏گیری و بررسی شده است.

کلیدواژه ها

آزمایشPANDA, آشکارسازهای GEM, راندمان و قدرت تفکیک تکانه, طول تابش جزئی, بازسازی جرم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.