طراحی و توسعه یک ردیاب عکس (CdS / Si)

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 182

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PSI-19-3_023

تاریخ نمایه سازی: 3 اسفند 1399

چکیده مقاله:

فیلم‌های نازک سولفید کادمیوم (CdS)  با استفاده از روش تجزیه پیرولیز پاششی شامل شیشه و ویفر Si (300 نانومتر ضخامت) و با استفاده از کادمیوم استات 2h2o(ch3coo)2cd و تیوریا ((CS (NH2)2  تهیه شدند. این ترکیبات به ترتیب به عنوان مواد کنترل یون‌های Cd+2 و S-2 استفاده می‌شوند. این فیلم‌ها در دماهای مختلف (400، 500 و 600 درجه سانتی‌گراد) بازپخت شدند. فیلم‌های با کیفیت بالا با استفاده از تجزیه و تحلیل XRD به دست آمدند. تجزیه و تحلیل پراش پرتوی X برای تمام فیلم‌های CdS با ساختار مکعب و شش ضلعی  H(002) و C(111) چند بلوری بود. تشخیص تفاوت بین آنها دشوار است، پس از افزایش درجه حرارت از 400 درجه سانتی‌گراد به 600 درجه سانتی‌گراد، قله‌های جدیدی از ساختار شش ضلعی ظاهر شد. حداکثر مقدار حساسیت‌مندی در طول موج 500 تا 560 نانومتر رخ داده است. مشاهده شده است که بهترین پاسخ طیفی زمانی اتفاق می‌افتد که دمای بازپخت شدن 500 درجه سانتی‌گراد باشد. بالاترین قله در طول موج بین 500 - 560 نانومتر به دست آمده نشانگر بزرگ‌ترین پاسخ و بیشترین بازده کمی و کیفی در تشخیص است زیرا این میزان با دمای بازپخت شدن محدود می‌شود  

نویسندگان

راضیه الجراح

دانشکده علوم، گروه فیزیک، دانشگاه کوفه، نجف، عراق

عدنان الجبوری

دانشکده علوم، گروه فیزیک، دانشگاه کوفه، نجف، عراق

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :