شیوه‌های مدل‌‌سازی کانال مخابرات نوری بی‌سیم زیر آب

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق و الکترونیک ایران، دوره: 17، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JIAE-17-1_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 414
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا ولی

Department of Electrical and Computer Engineering

اصغر غلامی

Department of Electrical and Computer Engineering

خدیجه عالی محمودی

Department of Electrical and Computer Engineering

چکیده

ایده استفاده از مخابرات نوری فضای آزاد در دریاها با توجه به دلایل علمی و اقتصادی در راستای بررسی آب­های طبیعی با سرعت چشم­گیری توسعه یافته است. مخابرات نوری بی­سیم زیر آب (UWOC) فنآوری تازه­ای است که از حامل­های نوری برای انتقال اطلاعات در آب استفاده می­کند. استفاده از امواج نوری در مقایسه با امواج صوتی، سرعت انتقال و پهنای باند ارسال اطلاعات را به­طور چشم­گیری افزایش می­دهد. از طرفی، استفاده از امواج نوری محدود به فواصل کوتاه می­شود زیرا جذب آب در فرکانس­های نوری شدید است. به علاوه، عوامل دیگر از جمله پراکندگی چندگانه و اغتشاش سبب کاهش عملکرد سیستم UWOC می­شوند. با توجه به ویژگی­های منحصر به فرد آب، مدل­های کانال مربوط به مخابرات نوری فضای آزاد برای کانال­های UWOC مناسب نیستند و برای داشتن نرخ داده و نرخ خطای قابل قبول در ارتباط نوری زیر آب لازم است اثر عوامل کلیدی بر انتشار نور به دقت در مدل­ کانال در نظرگرفته شود. در این راستا، این مقاله به بررسی مدل­های کانال UWOC موجود در تحقیقات گذشته می­پردازد. در این مدل­ها به­طور خاص، اثر عوامل جذب، پراکندگی و اغتشاش درنظر گرفته شده­اند. مطالعه روش­های مدل­سازی به ارائه یک مدل جامع و فراگیر، کمک شایانی خواهد کرد.   

کلیدواژه ها

Underwater Optical Wireless Communications, Channel Modeling, Absorption, Multiple Scattering, Turbulence, مخابرات نوری بیسیم زیر آب, مدلسازی کانال, جذب, پراکندگی چندگانه, اغتشاش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.