بررسی رفتار سازه در سیستم قاب خمشی فولادی ده طبقه با و بدون وجود جداگر لرزه ای پایه لاستیکی هسته سربی تحت اثر شتاب زلزله با در نظر گرفتن اندر کنش خاک و سازه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی تحقیقات بین رشته ای در عمران، معماری و مدیریت شهری قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: ENGGCONF05_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 381
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی هادی

کارشناسی ارشد مهندسی عمران زلزله، دانشگاه علوم تحقیقات واحد کرمانشاه، گروه عمران، کرمانشاه، ایران

سیدحمیدرضا کارگر

استادیار عمران، گروه عمران، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران

چکیده

استفاده از جداسازي لرزه اي به منظور ارتقاء مشخصات لرزه اي سازهها و درنتیجه كاهش آسیب پذیري لرزهاي ساختمان ها در چند سالاخیر بطور چشميیري افزایش یافته است. از اهداف اصلی جداسازيلرزهاي می توان به افزایش قابیت جذب انرژي و افزایش انعطاف پذیريدر تراز جداسازي اشاره كرد. این دو ویژگی با درنظر گرفتن اندركنشخاك و سازه تغییر می كند. در حالت كلی اندركنش بین خاك و سازه منجر بهكاهش فركانس غالب پاسخ و تغییر در میزان انرژي مستهسك شده می شود.بنابراین، اندركنش خاك و سازه می تواند نقش مهمی را در پاسخ لرزه ايسازه ایفا كند، با توجه به اهمیت موضوع علی الخصوص در سازه هايجداسازي شده، سعی شده است تا با مطالعه و جمع بندي مقالات ارائه شدهدر این رابطه، اثرات اندركنش خاك و سازه بر رفتار سازه هاي جداسازيشده بررسی شود. در این تحقیق با استفاده از آنالیز دینامیکی تاریخچهزمانی سازه ها، رفتار های سازه در حالت پای گیردار، ودر حالت بااستفاده از جداگر پایه لاستیکی با هسته سربی با و بدون اثر اندرکنشخاک وسازه با یکدیگر در یک مدل قاب خمشی ده طبقه مقایسه شده است.مدلسازی سازه ی مورد بررسی با استفاده از نرم افزار انسیس صورت گرفتهاست. سرانجام پس ازبررسی مطالعات انجام شده بر روی سازه نتایجمتفاوتی از رفتار سازه با تاثیر همزمان جداگر لرزه ایی با وجود اثراندکنش خاک- سازه و مقایسه آن در سازه ها با عدم وجود جداگر لرزه ایی و عدم اثر اندکنش خاک- سازه بدست آمده است.

کلیدواژه ها

اندرکنش خاک - سازه، جداگر پایه لاستیکی با هسته سربی، قاب خمشی بتنی ویژه، تحسیل دینامیکی غیرخطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.