تأثیر شش هفته تمرین تداومی و تناوبی با شدت بالا بر میزان هورمون تستوسترون در بافت هیپوکمپ و پلاسمای موش های صحرایی نر سالمند

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی پژوهش های نوین در علوم ورزشی و تربیت بدنی
  • کد COI اختصاصی: NRSSPE05_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 613
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معین فصیحیان

دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید بهشتی

مریم طاهری

دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید بهشتی

علی طاهری

دانش آموخته کارشناسی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شیراز

چکیده

سالمندی، فرآیندی همراه با افزایش پدیده سارکوینیا می باشد که ارگان های مختلف بدن را دچار زوال انتخابی می کند که در این بین کاهش و یا توقف ترشح هورمون تستوسترون، یکی از عوامل مؤثر در تحلیل نرون های عصبی و اختلال در سیستم عصبی مرکزی (CNS) می باشد. در مطالعه حاضر تأثیر شش هفته تمرینات تداومی و تناوبی با شدت بالا بر میزان تستوسترون در بافت هیپوکمپ و مخچه موش های صحرایی نر سالمند مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش 24 سر موش صحرایی نژاد ویستار سالمند با میانگین سنی 23 ماه ومیانگین وزنی 28±394 گرم به صورت تصادفی در سه گروه 8 تایی کنترل، تمرین تداومی (CT) و تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) تقسیم شدند. گروه های تمرینی CT و HIIT به مدت 6 هفته تمرین تداومی و تناوبی با شدت بالا را انجام دادند. مقادیر تستوسترون، پس از تمرین در بافت های هیپوکمپ و پلاسمای خون با روش الایزا سنجیده شد و داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس یک طرفه با P< 0.05 تحلیل شدند. یافته های پژوهش حاضر نشان داد، مقادیر تستوسترون هیپوکمپ پس از 6 هفته، در گروه HIIT نسبت به گروه CT و کنترل افزایش معناداری داشت (P< 0.01) ولی در بین گروه تمرین تداومی و گروه کنترل تفاوت معنی داری مشاهده نشد (P< 0.01) ولی در بین گروه تمرین تداومی و گروه کنترل تفاوت معنی داری مشاهده نشد (P< 0.87). همچنین در مقادیر تستوسترون پلاسما در گروه های تمرینی HIIT و CT نسبت به گروه کنترل افزایش معناداری مشاهده شد (P< 0.05, P< 0.01). به نظر می رسد تمرینات تناوبی با شدت بالا با توجه به افزایش فشار متابولیکی و مکانیکی که بر بدن اعمال می کند، می تواند تأثیرات بیشتری بر مسیرهای آنابولیکی و نروپروتکتیوی از طریق افزایش سطوح تستوسترون پلاسما و بافت هیپوکمپ در افراد سالمند، داشته باشد.

کلیدواژه ها

سالمندی، هیپوگونادیسم، تمرینات تناوبی با شدت بالا، محافظت نرونی، هیپوکمپ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.