مروری بر بکارگیری تفاله گوجه فرنگی و اجزای آن در صنعت غذا

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: بیست و هفتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI27_318
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 389
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محدثه شاه نظری

دانشجوی کارشناسی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی، تهران

شیما معززی

استادیارگروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشکده علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

گوجه به عنوان یکی از محبوب ترین سبزیجات در جهان، گوجه فرنگی سرشار از لیکوپن، ترکیبات فنلی، اسیدهای آلی، ویتامین ها و بسیاری از ترکیبات مفید دیگر است. علاوه بر این که به عنوان یک سبزی تازه سرو می شود، گوجه فرنگی به شکل محصولات مختلف فرآوری شده مانند رب، آب میوه، سس، پوره و کچاپ نیز مصرف می گردد. به طور کلی، در فرآوری این محصولات، یک فرآورده جانبی تحت عنوان تفاله گوجه فرنگی1 تولید می شود که عمدتا از پوست و دانه و همچنین مقدار کمی پالپ تشکیل می شود. به طور متوسط تفاله گوجه فرنگی تقریبا 3 -5 0٪ (وزنی / وزنی) مواد اولیه مورد استفاده را تشکیل می دهد. با توجه به تولید گسترده محصولات گوجه فرنگی و ضایعات بالای به جای مانده، و از طرفی با در نظر گرفتن ترکیبات ارزشمند نظیر فیبرهای تغذیه ای، پروتئین، اسیدهای چرب غیر اشباع، لیکوپن در ضایعات گوجه فرنگی ، می توان تفاله های به جا مانده را به صورت کامل و فرآوری شده و یا اجزای استخراج شده از آن را در صنایع غذایی مورد استفاده قرار داد. در ایم پژوهش ترکیبات تغذیه ای تفاله گوجه فرنگی و نحوه استخراج و کاربرد آن مورد توجه قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

گوجه فرنگی، تفاله، بتاکاروتن، فرآورده های جانبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.