بررسی پاسخ سازه های بلند مرتبه فولادی دارای مهاربند کمانش تاب هم مرکز با و بدون تیر پیوند تحت اثر زلزله های حوزه دور

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار
  • کد COI اختصاصی: CASGC05_176
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 395
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید حاجی یوسف زاده

کارشناسی ارشد سازه، گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی

علی سیدکاظمی اردبیلی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی

چکیده

روند سریع پیشرفت علم این روزها غیر قابل انکار می باشد و استفاده از تکنولوژ5ی های نوین قطعا باعث سهولت در زندگی هایمان می شود علم سازه هم از این قضیه مستثنی نیست و هرروزه شهرها شاهد ساختمان های نوین تر می باشند . کشور ما هم از این قضیه بی بهره نبوده و شاهد پیشرفت های خوبی در بحث ساخت و ساز بوده است. امروزه در امر ساخت و ساز فاکتورهای زیادی برای کارفرما(سازنده ) و مشاوران و پیمانکاران مطرح می باشد و سیستم سازه ای موفق تر است که بتواند در همه زمینه ها نظر را به سمت خود جلب نماید سیستم مهاربند های کمانش تاب یا مهاربند کمانش ناپذیر هم در همین راستا معرفی شده اند تا بتوانند سازه ایمن را برای تمامی ساختمان ها فراهم نمایند. مهاربندهای معمولی دارای سختی بالایی بوده ولی دارای معایب زیادی هستند که می توان به کمانش نامطلوب تحت بارفشاری، افزایش سطح مقطع به علت طراحی براساس عضو فشاری لاغر و کمانش عضو مهاربندی، هیسترزیس نامتقارن درکشش و فشار، شکل پذیری بسیار کم و غیره اشاره کرد. برای برطرف کردن این معایب در سالهای اخیر، سیستم مهاربندیجدیدی با عنوان مهاربندهای کمانش ناپذیر مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته است که مزایای بسیاری نسبت به مهاربندمعمولی دارد. مهاربندهای کمانش ناپذیر به دلیل عدم کمانش در فشار، دارای رفتار یکسان در کشش و فشار و همچنیندارای نمودار هیسترزیس پایدار هستند. با توجه به برتری های فراوانی که این سیستم در مقایسه با مهاربندی معمولی دارد. لذا در این مقاله به بررسی پاسخ لرزه ای ساختمانهای بلند مرتبه نه طبقه دارای مهاربند کمانشتاب پرداخته شده است و با توجه به نتایج بدست آمده حدود 40 درصد کاهش پاسخ سازه در این گونه ساختمان قابل ملاحظه بوده است.

کلیدواژه ها

مهاربند، هیسترزیس، پاسخ لرزه ای ، سختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.