بررسی و مقایسه روش های مختلف جلوگیری و کنترل تراوش در سد خاکی با کمک نرم افزار ژئواستودیو و انتخاب مناسب ترین آنها

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار
  • کد COI اختصاصی: CASGC05_172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 469
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوید امیری حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش آب و سازه های هیدرولیکی-دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی تهران

چکیده

با توجه به اهمیت تخمین میزان تراوش آب از خاکریز و پی در طراحی سدهای خاکی، دانستن میزان دبی خروجی از اهمیت خاصی برخوردار است که با علم به آن می توان گام مهمی در جلوگیری از شکست و تخریب سدها برداشت. جریان آب در بدنه و پی باعث بوجود آمدن فشارهای آب حفره ای و نیروهای تراوشی می گردد که اگر مقادیر این نیروها در محدوده مجاز نباشد، پایداری مصالح بدنه و پی دچار مشکلات عمده ای از جمله آبشستگی خواهد شد که در نهایت تخریب و شکست سد را به دنبال خواهد داشت. با توجه به موارد فوق اهمیت یک آنالیز دقیق تراوش و محاسبه میزان دبی خروجی و مقادیر فشار آب حفره ای امری کاملا0 ضروری به نظر میرسد. از مقایسه نتایج پایانی درمی یابیم که بهترین روش کنترل تراوش در سد خاکی که با بهره گیری از آن کمترین دبی عبوری از بدنه و زیر سد را داریم استفاده همزمان از پتوی نفوذناپذیر در بالادست سد و کاتاف در زیر سد می باشد.

کلیدواژه ها

سدخاکی،تراوش،زهکشی،فیلتر،کاتاف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.