اثر زلزله و تحلیل دینامیکی و پاسخ آن بر تیرهای برق واقع بر خاک های ماسه ای و زمین های سست

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار
  • کد COI اختصاصی: CASGC05_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 399
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مظاهر رمضانی دیوکتی

کارشناسی ارشد سازه، گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

سیدقاسم جلالی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

چکیده

تیر برق یک ستون بتنی برای نگهداری خط انتقال هوایی، کابل برق، فیبر نوری و تجهیزات مرتبط مانند ترانسفورماتورها و چراغ خیابان است که ممکن است با توجه به کاربرد شهری آنها در ارتفاع 9، 12، 15و 19متری آن با نامهای ستون تلفن، ستون برق یا تیر برق به کار گرفته و نصب می شوندمعمولاتیرهای بتن مسلح را مستقیمادر خاک دفن میکنند که ضمن عملکرد خوب هزینه کمی هم دارد. طولی از تیر که در زیر خاک قرار میگیرد، بستگی به مقاومت جانبی خاک دارد ولی به عنوان یک قانون تجربی عمق فنداسیون را برابر 10درصد طول تیر به علاوه 60 سانتیمتر در نظر می گیرند . با این وجود کیفیت مصالح پرکننده و درجه تراکم آنها در مقاومت فنداسیون بسیار مؤثر است. در این مطالعه تیر برق در کد ارتفاعی، 9متری واقع بر خاکهای ماسهای و سست برای پنج شتابنگاشت زمینلرزه تحت تحلیل دینامیکی غیرخطی قرار گرفته اند. و نیز برای انجام تحلیل دینامیکی غیرخطی، تحلیل مودال بر روی تیر برق های مورد مطالعه گرفتهاست که نتایج ده مود اول تیر برق 9 ، متری گزارش شده است. با توجه بررسی تاریخچه زمانی جابه جایی تیر برق 9متری، تحت زلزله های السنترو، طبس، سنفرناندو، نورثریج و تفت به این نتیجه رسیده شده است که بیشترین مقدار تغییرمکان جانبی مربوط به شتابنگاشت زلزله سنفرناندو به مقدار 0/51متر میباشد و همچنین کمترین مقدار تغییرمکان جانبی مربوط به شتابنگاشت زلزله السنترو به مقدار 0/029متر میباشد.

کلیدواژه ها

تیر برق، بتن مسلح، دینامیکی غیرخطی، مودال، زلزله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.