بررسی پاسخ لرزه ای تیرهای برق 15متری واقع بر خاک های ماسه ای و زمین های سست

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار
  • کد COI اختصاصی: CASGC05_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 340
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مظاهر رمضانی دیوکتی

کارشناسی ارشد سازه، گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

سیدقاسم جلالی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

چکیده

اهمیت خسارت در تیرهای برق به دلیل عدم امکان تعمیم ویژگیهای انواع خطوط انتقال مختلف به یکدیگر است. در سیستمهای خطوط انتقال شبکهای خرابی در بخشی از سیستم باعث از کار افتادن کل شبکه نمیگردد. اما در خط انتقال خطی مانند خطوط انتقال برق، از کار افتادن جزئی از سیستم میتواند خدمت رسانی کل سیستم و سیستمهای وابسته را دچار وقفه نماید. بنابراین خسارات خطوط انتقال برق ناشی از زلزله دارای تبعات کوتاه مدت و دراز مدت خواهد بود. در واقع هزینه تعمیرات خطوط انتقال خسارت دیده تنها بخش کوچکی از هزینه ناشی از خسارت ایجاد شده است. تخریب محیط زیست، توقف تولید صنایع و دیگر خسارات ناشی از قطع جریان بیش از 90 درصد خسارت ناشی از تخریب تیرهای برق را شامل میشود. لذا از آنجائیکه کشور ایران دارای نیروگاه های متعدد میباشد، ضروری میباشد که بررسیهای بیشتری در زمینه پاسخ لرزه ای تیرهای برق واقع بر خاکهای ماسهای و زمینهای سست صورت پذیرد. در این مقاله اثر زلزله و تحلیل دینامیکی و پاسخ آن بر تیرهای برق واقع بر خاکهای ماسه ای و زمین های سست پرداخته شده است. در این مطالعه تیرهای برق در کد ارتفاعی، 15 متری واقع بر خاکهای ماسهای و سست برای پنج شتابنگاشت زمینلرزه تحت تحلیل دینامیکی غیرخطی قرار گرفته اند. با توجه بررسی تاریخچه زمانی جابه جایی تیر برق 15متری که بلندترین و بحرانی ترین سازه مورد بررسی بود، تحت زلزله های السنترو، طبس، سن-فرناندو، نورثریج و تفت به این نتیجه رسیده شده است که بیشترین مقدار تغییرمکان جانبی مربوط به شتابنگاشت زلزله سنفرناندو به مقدار 0/51متر میباشد و همچنین کمترین مقدار تغییرمکان جانبی مربوط به شتابنگاشت زلزله السنترو به مقدار 0/029متر میباشد.

کلیدواژه ها

خطوط انتقال، زمین سست، تحلیل دینامیکی، تاریخچه زمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.