برنامه ریزی کالبدی فضایی محله میرمهنای قدیم در جزیره کیش

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار
  • کد COI اختصاصی: CASGC05_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 265
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده سارا حسینی بروجنی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه پیام نور کیش

سیدرضا موسوی

عضو هیئت علمی گروه معماری و شهرسازی، دانشکده فنی و حرفه ای بندرعباس ،دانشگاه فنی و حرفه ای

چکیده

برنامه ریزی کالبدی معماری، ساماندهی مکانی و فضایی عملکردهای شهری و همچنین استفاده صحیح و متناسب از اراضی شهری می باشد .محله میر مهنای قدیم به صورت ارگانیک توسعه یافته و پیرو تحولات در بافت های شهری دگرگونی در عوامل مختلف اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و کالبدی شهرها به طور عام، و در محله ها بطور خاص، اثرات منفی قابل توجهی بر کارایی آنها در پاسخگویی به نیازهای ساکنین داشته است و به عنوان هسته قدیمی جزیره کیش به فراموشی سپرده شده است. هدف از انجام این پژوهش، برنامه ریزی کالبدی معماری و ساماندهی مکانی و فضایی عملکردهای شهری در محدوده محله میرمهنای قدیم می باشد. این سوال مطرح میشود که برنامه ریزی کالبدی معماری چگونه میتواند درجهت توسعه پایدار شهری را گام بردارد؟ بدین منظور ابتدا با شناخت محله مورد نظر و مطالعات کالبدی- اجتماعی ، جمعیتی، اقتصادی، زیست محیطی به بررسی مشکلات و نیازهای شهروندانی که در آنجا زندگی می کنند، از طریق بررسی های میدانی و مراجعه به ادارات و سازمان منطقه ازاد کیش انجام گرفته است . همچنین با استفاده از مدل سوات نقاط قوت، ضعف، تهدیدها و فرصت های محله مورد نظر، مورد بررسی قرار گرفته و با مشخص نمودن سرانه های موجود و سرانه های مطلوب و همچنین پیش بینی نرخ رشد جمعیت در آینده به ارائه راهکارهای مناسب، جهت بهبود وضعیت کالبدی وساختاری محله این محدوده پرداخته شده است. این پژوهش بر مبنای روشهای توصیفی - تحلیلی و از نوع هدف کاربردی است. در این پژوهش، جهت گردآوری اطلاعات از دو روش کتابخانه ای(مطالعه مقالات) و میدانی استفاده شده است.

کلیدواژه ها

محله، برنامه ریزی کالبدی ، مدل سوات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.