بررسی مقاومت فولاد در معماری معاصر مناطق زلزله خیز در ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار
  • کد COI اختصاصی: CASGC05_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 274
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا حیدری

دانشجو کارشناسی ارشد معماری

حمیدرضا عامری سیاهویی

دانشیار دانشگاه پیام نور_گروه هنر معماری

چکیده

ایران از زلزله خیزترین نقاط دنیاست که تاریخ ان شاهد زلزله های مخرب و بزرگی بوده است و ساختمان های فولادی بخش قابل توجهی از ساخت و ساز در ایران است. یکی از شیوه های کنترل ارتعاشات لرزه ای در سازه ها، بکار گیری ابزار های مخرب و بزرگی بوده است و ساختمان های فولادی بخش قابل توجهی از ساخت و ساز در ایران است. اسیب های وارده طی زلزله های چند سال اخیر ایران شامل: اسیب به دیوارها، سقف، اتصالات، انهدام کامل ساختمان و خارج شدن نعل درگاه از دیوار می باشد. راهکارهای بهسازی سازه های فولادی، تقویت ستون ها با استفاده از ورق های تقویتی، محاط کردن ستون های فولادی در ستون بتنی و اضافه کردن مهاربند به سازه. با وجود تلفات جانی و خسارت های مالی بسیار سنگین در زلزله های گذشته، هنوز هم توجهی به ساخت و ساز اصلی در کشور نشده و بیشتر بدون توجه کافی به ایین نامه های ساختمانی ساخته می شوند. چرا اجرای سازه های فولادی در ایران در برابر زلزله باعث تلفات و خسارات می شوند؟ ساخت ساختمان های فولادی مقاوم در برابر زلزله در مناطق پر خطر لرزه ای و توجه به اتصالات مناسب فولادی می توان بسیاری از موارد اسیب و تلفات جانی و مالی را کم کرد.

کلیدواژه ها

فولاد، زلزله، مقاومت فولاد، اسیب لرزه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.