بررسی و تحلیل تاثیر مدل سازی اطلاعات ساختمان به روش BIM بر احیای معماری سنتی اقلیم گرم و خشک

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار
  • کد COI اختصاصی: CASGC05_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 508
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن عباسیه

دانشجو کارشناسی ارشد معماری،دانشگاه بین الملل پیام نور واحد کیش

حمیدرضا عامری سیاهوئی

دانشیار گروه هنر و معماری،دانشگاه پیام نور

چکیده

BIM یک روش نوین مدل سازی اطلاعات ساختمانی به روش سه بعدی با در نظر گرفتن کلیه ی جنبه های ساخت و ساز، مرمت و تغیرات احتمالی و... است. این روش در تمامی اقلیم ها خصوصا اقلیم گرم و خشک که در آن از مصالح با ظرفیت حرارتی بالا، محاسبات فنی خاص، فرم خاص و بناهایی که مصالح آن ها اغلب با دگرگونی سالانه همراه است، مورد توجه می باشد. در معماری سنتی و احیای فضا، اهمیت به ساخت کالبدی، پایداری، زیبایی شناختی و بهره گیری از اصول تجربی معماری بومی اهمیت ویژه ای دارد. به دلیل مشکلات هزینه ای، دقت، زمان در محاسبات و خطاهای احتمالی بر احیای معماری سنتی در اقلیم گرم و خشک، روش مدل سازی اطلاعات ساختمان BIM مورد توجه قرار می گیرد و بکارگیری آن در بخش های مختلف از جمله دستیابی به فرصت های جدید، تغییر کاربری همزمان در حین انجام کار و ارتقای مرمت ساختمان ها بر اساس استانداردهای مختلف بکار می رود. با توجه به توالی ساخت و ساز ها و اهمیت طول عمر بناهای سنتی، ضرورت این روش در مرمت و احیای معماری سنتی و اقلیمی اهمیت ویژه ای می یابد. پژوهش پیش رو با روش کاربردی و بر اساس گردآوری اطلاعات، یک تحقیق توصیفی تحلیلی وآسیب شناسی احیای معماری سنتی با استفاده ازتاثیر مدل سازی و روش BIM در جهت صرفه جوبی وقت، زمان، هزینه ومدیریت همزمان پروژه می باشد که به ارائه راهکارهای جدید در انتها دست می یابد.

کلیدواژه ها

مدل سازی اطلاعات ساختمان( BIM )،معماری سنتی_ اقلیم گرم و خشک_ احیا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.