بررسی مقایسه ای تأثیر دارو درمانی به همراه رژیم غذایی بر میزان آنزیم های کبدی بیماران دارای عفونت همزمان به ویروس هپاتیت C و ویروس HIV

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,224

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HFICONF01_072

تاریخ نمایه سازی: 2 اسفند 1399

چکیده مقاله:

مقدمه: سندروم نقص ایمنی اکتسابی یا ایدز (AIDS) در بیماران آلوده به ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) یا (Human Immune deficiency virus) باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن و بروز عفونت های فرصت طلب در این بیماران می شود. آلودگی به ویروس HIV به تدریج با کاهش کمی و کیفی سلول های CD4 همراه است. بنابراین بیمار در معرض خطر ابتلا به بسیاری از عفونت های همزمان و فرصت طلب قرار می گیرد. این بیماری ها یکی از مهمترین عوامل کاهش کیفیت زندگی و مرگ در بیماران HIV/AIDS هستند. ویروس هپاتیت C در هنگام تماس های شغلی با فرآورده های خون، در بخش های دیالیز و در موارد دریافت خون آلوده، متقل می شود. از زمانی که دهندگان خون، از نظر هپاتیت C بررسی می شوند شیوع مواردی که به دنبال انتقال خون بوده کاهش یافته اما شیوع کلی این بیماری تغییر نکرده است. این مسئله احتمالاً به علت افزایش راه های انتقال به ویژه مصرف داروهای مخدر داخل وریدی است. علاوه بر این، احتمال خطر بروز عفونت هپاتیت C درگیرندگان پیوند عضو، در مبتلایان به بیماری ایدز و در موارد نقص ایمنی افزایش می یابد. چاقی باعث می شود افراد مبتلا به هپاتیت سی، همزمان به کبد چرب نیز مبتلا شوند و این همزمانی ابتلا به کبد چرب و هپاتیت C، آنها را مستعد سیروز کبدی می کند. هدف از این پژوهش مقایسه تأثیر دارو درمانی به همراه رژیم غذایی بر میزان آنزیم های کبدی بیماران دارای عفونت همزمان به ویروس هپاتیت C و ویروس HIV در مرکز مشاوره بیماری های رفتاری شهر اهواز می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه نیمه تجربی 60 بیمار مبتلا به عفونت همزمان HCV و HIV از طریق نمونه گیری هدفمند و به طور تصادفی به دو گروه، دارودرمانی (30 نفر) و تمرین ورزشی (30 نفر) تقسیم شدند. مدت بررسی 8 هفته بود که طی این مدت گروه تمرین ورزشی سه روز در هفته، جلسه ای 90 دقیقه به انجام تمرینات پرداختند. به گروه دارودرمانی، دارو داده شد. رژیم غذایی هر دو گروه 500 کالری کمتر از انرژی روزانه بیماران بود. قبل و پس از پایان مداخله، آزمایشات خونی و سونوگرافی کبد انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 23 و روش های آماری تی همبسته، تی مستقل و ویلکاکسون برای بررسی داده ها در سطح معنی داری P<0/05 استفاده شد. نتایج: در هر دو گروه سطح آنزیم های کبدی و شدت بیماری در آزمایشات کاهش معنی داری داشت (P<0/05). در مقایسه بین گروهی نیز اختلاف معنی داری مشاهده نشد. نتیجه گیری: یافته ها نشان داد که هر دو روش دارو درمانی و تمرین ورزشی به همراه رژیم غذایی اثر تقریباً یکسانی بر کاهش میزان آنزیم های کبدی در بیماران مبتلا به عفونت همزمان HCV و HIV دارد.

نویسندگان

نرگس کشتکار

دکترای تخصصی مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز، اهواز، ایران

شهلا مولوی

دکترای تخصصی روان شناسی سلامت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز، اهواز، ایران

آزاده عسکری

دکتری روانشناسی سلامت، گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد امارات، دبی، امارات متحده عربی

مهسا محمدی فر

دانشجوی دکتری روان شناسی بالینی، دانشگاه شیراز، پردیس بین الملل

قدرت اله پریزاده

دکتری حرفه ای پزشکی، مرکز بهداشت شهرستان امیدیه، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران