اثر مثبت ورمی‌کمپوست و هیومیک اسید بر صفات کمی و کیفی گل لیزیانتوس (Eustoma grandiflorum) بعد از انتقال نشا

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه روابط خاک و گیاه، دوره: 8، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_STGC-8-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 377
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره بهالو

Dep. of Hort., College of Agric., Shahrekord Univ., Shahrekord, Iran.

سعید ریزی

Dep. of Hort., College of Agric., Shahrekord Univ., Shahrekord, Iran.

غلامرضا ربیعی

Dep. of Hort., College of Agric., Shahrekord Univ., Shahrekord, Iran.

کرامت الله سعیدی

Dep. of Hort., College of Agric., Shahrekord Univ., Shahrekord, Iran.

چکیده

به منظور بهبود ویژگی­های کمی و کیفی گل لیزیانتوس (Eustoma grandiflorum “Mariachi Blue”) آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه سطح ورمی­کمپوست (صفر، 5 و 10 % حجمی) و سه سطح هیومیک اسید (صفر، 2 و 4 کیلوگرم بر متر مکعب) با سه تکرار در محیط گلخانه انجام شد. صفات مورد ارزیابی شامل تعداد برگ و غنچه، تعداد انشعابات، طول و قطر دمگل، عمر گل، طول میانگره­ها، ارتفاع گیاه، قطر ساقه اصلی، وزن تر و خشک هوایی و وزن تر و خشک ریشه بودند. نتایج نشان داد که ورمی‌کمپوست بر صفاتی از جمله طول دمگل، تعداد برگ، ارتفاع و وزن خشک اندام هوایی و هیومیک اسید بر قطر گل، وزن خشک اندام هوایی و وزن تر و خشک ریشه اثر معنی­داری داشته است. همچنین، برهمکنش بین ورمی­کمپوست و هیومیک اسید بر صفاتی همچون طول میانگره، طول دمگل، تعداد برگ، قطر ساقه اصلی، قطر گل، وزن تر و خشک اندام هوایی و وزن تر و خشک ریشه در سطح احتمال 1% معنی­دار شده است. به­نظر می­رسد که اسید هیومیک تأثیر به­سزایی بر جذب عناصر غذایی، اجزای عملکرد و کیفیت لیزیانتوس دارد. با توجه به اثرهای مثبت تیمارهای افزودن 5% ورمی­کمپوست و 2 کیلوگرم بر متر مکعب هیومیک اسید، توصیه می­شود از این کودها در مرحله پس از انتقال نشا برای پرورش گل لیزیانتوس استفاده شود.

کلیدواژه ها

Generative traits, Vase life, Organic fertilizers, Root dry and fresh weight., صفات زایشی, عمر گل, کودهای آلی, وزن تر و خشک ریشه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.