افزایش دقت شناسایی صفحات جعلی وب با استفاده از الگوریتم بهینه سازی کفتار و شبکه عصبی مصنوعی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه فرماندهی و کنترل، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_ICI-3-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 334
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه صف آرا

Islamic Azad University

مهدیه صباح نو

Islamic azad university

چکیده

ایجاد صفحات جعلی در محیط وب یا فیشینگ از جمله حملات سایبری است که نیازمند ملاحظات فرماندهی و کنترل می باشد. در حملات فیشینگ افراد به سمت صفحات جعلی که توسط فیشر یا سارق ساخته شده هدایت می­شوند و اطلاعات مهم آن­ها توسط فیشر به سرقت می رود. الگوریتم­های یادگیری ماشین و داده­کاوی، الگوریتم­های رایج برای طبقه­بندی و تشخیص وب­سایت­های جعلی هستند. طبقه­بندی وب­سایتها بر اساس ویژگی­هایی که از آن سایت استخراج می­شود صورت می­گیرد. بنابراین انتخاب ویژگی تأثیر زیادی در نتایج طبقه­بندی دارد. امروزه الگوریتم­های فراابتکاری متعددی جهت انتخاب ویژگی و بهینه سازی عملکرد الگوریتم­های طبقه بندی ارائه شده اند. در مقاله حاضر، الگوریتم فراابتکاری کفتار به منظور انتخاب ویژگی­های مناسب برای طبقه­بندی وب­سایت­های جعلی مورد استفاده قرار گرفته است. در این راستا، بهبودی بر الگوریتم فراابتکاری کفتار پیشنهاد شده و الگوریتم کفتار بهبودیافته (ISHOA)، ویژگی­های مناسب را از میان کل ویژگیهای موجود انتخاب کرده و به شبکه عصبی مصنوعی ارسال می کند تا در جهت طبقه بندی وب­سایتها مورد استفاده قرار گیرند. نتایج پیاده سازی الگوریتم پیشنهادی نشان می­دهد که این الگوریتم با دقت نهایی 64/98% نسبت به الگوریتم استاندارد بهینه سازی کفتار عملکرد بهتری داشته است. علاوه بر این، نتایج حاکی از برتری ISHOA نسبت به سه الگوریتم فراابتکاری بهینه سازی ذرات، کرم شب تاب و خفاش است. همچنین، الگوریتم پیشنهادی با تعدادی از الگوریتم­های طبقه­بندی ارائه شده در پژوهش­های پیشین روی مجموعه داده مشابه، مقایسه شده و برتری آن نشان داده شده است.

کلیدواژه ها

: Spotted Hyena Optimization Algorithm, Meta-heuristic Algorithms, Feature Selection, Phishing Websites, Classification., الگوریتم بهینه سازی کفتار, الگوریتم فراابتکاری, انتخاب ویژگی, صفحات جعلی یا فیشینگ, طبقه بندی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.