کنترل فرکانس شبکه‌های توزیع جزیره‌ای متصل به تولیدات پراکنده با استفاده از کاهش بار براساس فرکانس

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه عصر برق، دوره: 3، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_KEEE-3-11_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مظاهر کریمی

گروه مهندسی برق/ دانشکده علوم پایه و فنی مهندسی/ دانشگاه گنبدکاووس

عمید الدین شهریاری

گروه مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب/ تهران- ایران

چکیده

در این مقاله، کنترل فرکانس شبکه‌های توزیع برق که توسط منابع تولید پراکنده تغذیه می‌شونددر حالت جزیره‌ای بررسی و تحلیل شده‌است. یک شبکه توزیع تغذیه شده توسط منابع تولید پراکنده،در صورتی که بتواند در هر دو حالت اتصال به شبکه و یا در حالت جزیره‌ای به فعالیت خود ادامه دهد، توانسته که قابلیت اطمینان و کیفیت توان را برای مشتریان حفظ نماید. در این صورت از منابع تولید پراکنده حداکثر استفاده جهت تامین و تغذیه بارهای شبکه توزیع، حتی در حالت جزیره ای امکان‌پذیر می‌گردد. بنابراین، جهت عملکرد شبکه توزیع در حالت جزیره‌ای باید از پایداری فرکانس و ولتاژ شبکه،با در نظر گرفتن این نکته که ولتاژ و فرکانس در بازه مطلوب خود قرار دارند،اطمینان حاصل گردد. درحالت عملکرد جزیره‌ای با توجه کوچک بودن ثابت اینرسی شبکه توزیع، فرکانس شبکه بسیار حساس می‌باشد. در این خصوص، پایداری فرکانس یکی از مهمترین چالش‌های پیش‌رو می‌باشد. بنابراین در این مقاله، یک کنترل‌کننده جدید جهت کاهش بار برای شبکه‌های توزیع در حالت جزیره‌ای متصل به تولیدات پراکنده براساس روش‌های مبتنی بر پاسخ و رخداد پیشنهاد گردیده تا بتواند با محاسبه سریع اختلاف توان اکتیو بین تولید و مصرف در شبکه، اولویت‌بندی بارها و کاهش بار در یک مرحله براساس اولویت‌بندی، فرکانس شبکه را که توسط منابع تولید پراکنده تغذیه می‌شود در بازه قابل قبولی حفظ نماید. بدین جهت، صحت عملکرد کنترل‌کننده پیشنهادی برای یک شبکه توزیع در حالت جزیره‌ای بررسی شده و پایداری قابل قبولی برای ولتاژ و فرکانس شبکه بدست آمده‌است.  

کلیدواژه ها

تولیدات پراکنده, شبکه‌های توزیع جزیره‌ای, کنترل فرکانس, نرخ تغییرات فرکانس نسبت به زمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.