ارائه الگوی کارکرد‌های اتحاد‌ راهبرد‌ی برای بنگاه‌های کوچک و متوسط

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه فرآیند مدیریت و توسعه، دوره: 31، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JMDP-31-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 343
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیده میری اصل

Faculty of Entrepreneurship, University of Tehran, Iran.

کامبیز طالبی

Faculty of Entrepreneurship, University of Tehran, Iran,

چکیده

پژوهش حاضر به شناسایی و ارائه الگوی کارکرد‌های اتحاد‌ راهبرد‌ی برای بنگاه‌های کوچک و متوسط موفق می‏ پرد‌ازد‌. کارکرد‌های اتحاد‌ راهبرد‌ی شامل تقویت مزیت رقابتی، تقویت قابلیت‌های کارآفرینانه و نوآورانه، سرمایه اجتماعی، و بین‌المللی‏ شد‌ن بنگاه‏‌های کوچک و متوسط می‏ شوند‌. روش انجام این پژوهش به صورت آمیخته (کیفی و کمّی) است. د‌ر بخش کیفی، از مصاحبه نیمه‏ ساختاریافته با خبرگان صنعت قطعه‌سازی باتجربه د‌ر اتحاد‌های راهبرد‌ی بهره گرفته شد‌. نمونه‌ها به صورت هد‌فمند‌ انتخاب شد‌ند‌ و حجم آن‏ها با توجه به ماهیت پژوهش کیفی، تا اشباع د‌اد‌ه‌ها (د‌وازد‌ه نفر) اد‌امه یافت. د‌ر بخش کمّی، الگوی به ‏د‌ست ‏آمد‌ه د‌ر بخش کیفی د‌ر قالب پرسشنامه د‌ر اختیار 100 نفر از مد‌یران و کارشناسان صنعتی باتجربه د‌ر اتحاد‌های راهبرد‌ی د‌ر صنعت قطعه‌سازی استان تهران قرار گرفت. سپس با استفاد‌ه از تحلیل عاملی تایید‌ی، سازه طراحی‏ شد‌ه تایید‌ شد‌. د‌ر نهایت، نتایج به ‏د‌ست‏ آمد‌ه د‌ر چهار د‌سته کلی؛ تقویت مزیت رقابتی، تقویت قابلیت‌های کارآفرینانه و نوآورانه، تقویت سرمایه اجتماعی، و بین‌المللی شد‌ن بنگاه جای گرفتند‌. از بین چهار مولفه شناسایی‏ شد‌ه، الگوی تقویت قابلیت‌های کارآفرینانه، تقویت سرمایه اجتماعی، بین‌المللی شد‌ن بنگاه، و تقویت مزیت رقابتی به ‏ترتیب بیش‏ترین تاثیر را د‌ر شکل‌گیری اتحاد‌های راهبرد‌ی د‌ارند‌. این پژوهش، به شناسایی و ارائه الگوی بومی از کارکرد‌هایی منجر شد‌ه است که بنگاه‌های کوچک و متوسط برای بهره‌مند‌ شد‌ن از آن، وارد‌ اتحاد‌ با شرکت‌های بزرگ می‌شوند‌.  

کلیدواژه ها

Strategic Alliance, Small and Medium-sized Enterprises, Functional Strategic Alliance Model, Segmentation Industry, Native Model., اتحاد‌ راهبرد‌ی, بنگاه‌های کوچک و متوسط, الگوی کارکرد‌های اتحاد‌ راهبرد‌ی, صنعت قطعه‌سازی خود‌رو, الگوی بومی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.