سال انتشار: 1398
محل انتشار: فصلنامه مسکن و محیط روستا، دوره: 38، شماره: 167
کد COI مقاله: JR_JHRE-38-167_005
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 2
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تحلیل ادراک جامعه محلی از بازساخت کالبدی- فضایی اجرای طرح هادی در دهستان رشتخوار
چکیده مقاله:
با گذشت بیش از چند دهه از اجرای طرحهای هادی روستایی کشور و صرف هزینههای زیاد در مراحل مختلف تهیه و اجرای طرحها، هنوز شاهد عدم توسعه مناسب فضا و کالبد سکونتگاههای روستایی هستیم. ارزیابی طرحهای هادی در مراحل مختلف از جمله راهکارهای مهم برای رفع نواقص این طرحها و تقویت آنها میباشد. در پژوهش حاضر به تحلیل ادراک جامعه محلی از بازساخت کالبدی- فضایی اجرای طرح هادی در دهستان رشتخوار پرداخته شد. تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و روش انجام آن، توصیفی- تحلیلی است. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه و مصاحبه بوده است. جامعه آماری 12 روستای دهستان رشتخوار میباشد (3192N=) که طرح هادی در آنها اجرا شده است. 342 نمونه به روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب گردید. برای تجزیهوتحلیل دادهها از آزمونهای رتبهای فریدمن و آزمون رتبهای همانباشتگی نامحدود اکتشافی (روش جوهانسن) استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که عملکرد طرحهای هادی بر بازساخت فضای- کالبدی در سکونتگاههای روستایی در حدپایینی ارزیابی شده و اجرای طرحهای هادی نتوانسته بر توسعه مناسب کالبدی- فضایی روستاهای منطقه مؤثر واقع شود. مردم محلی فقط از عملکرد طرحهای هادی در زمینه بهبود دو شاخص کیفیت مساکن و توسعه شبکه معابر روستا رضایت داشتهاند. این در حالی است که برای افزایش عملکرد طرحهای هادی در بازساخت فضایی- کالبدی روستاها لازم است که همه شاخصها مورد توجه قرار گیرند. از نظر مقایسه عملکرد طرحهای هادی در روستاهای منطقه نتایج نشان داد که روستاهایی که دارای تیپ دشتی بودهاند عملکرد موفقتری داشته و اجرای طرحهای هادی در این روستاها تأثیر مطلوبتری بر بازساخت فضایی- کالبدی روستاهای منطقه داشته است. در راستای یافتههای تحقیق و برای افزایش کارایی طرحهای هادی پیشنهادهایی ارائه شد.
کلیدواژه ها:
Hadi plan, Spatial-physical reconstruction, rural development, Roshtkhar District., طرح هادی, بازساخت فضایی- کالبدی, توسعه روستایی, شهرستان رشتخوار.
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1154851/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:صادقی، خدیجه و طولابی نژاد، مهرشاد،1398،تحلیل ادراک جامعه محلی از بازساخت کالبدی- فضایی اجرای طرح هادی در دهستان رشتخوار،،،،،https://civilica.com/doc/1154851
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، صادقی، خدیجه؛ مهرشاد طولابی نژاد)
برای بار دوم به بعد: (1398، صادقی؛ طولابی نژاد)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.