شناسایی و اولویت‌بندی عوامل موثر بر پیاده‌سازی نظام مدیریت دانش (مورد مطالعه: بیمارستان‌های آموزشی شهر یزد)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوماهنامه طلوع بهداشت، دوره: 19، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_TBS-19-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 379
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی صفاری دربرزی

University of Applied Science and Technology

هادی محمدی

science and arts university

پوریا مالکی نژاد

دانشگاه یزد

علی اژدری

دانشگاه آزاد یزد

چکیده

مقدمه: در حال حاضر در عصر دانایی و دانش‌محوری، مدیریت دانش از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده است. پژوهش‌ها حاکی از تأثیر مدیریت دانش در به دست‌آوردن استراتژی پایدار و مزایای رقابتی است. هدف از پژوهش حاضر شناسایی و اولویت‌بندی عوامل موثر بر پیاده‌سازی نظام مدیریت دانش بیمارستان‌های آموزشی شهر یزد است.  روش بررسی: به منظور انجام این پژوهش در ابتدا با استفاده از مطالعه پیشینه پژوهش اقدام به شناسایی عوامل مؤثر گردید. به منظور بررسی و مقایسه ابعاد نسبت به یکدیگر پرسشنامه­ای به صورت مقایسه زوجی طراحی و  بین خبرگان و کارشناسان توزیع شد. به منظور بررسی ارتباط میان ابعاد از نظرات 20 نفر از خبرگان استفاده گردید. تمامی این افراد دارای سابقه کاری بالای 10 سال در این حوزه بوده­اند. در ادامه به منظور بررسی و شناسایی شاخص‌ها به برای رتبه‌بندی عوامل از دو تکنیک AHP و دیماتل فازی استفاده شد. یافته‌ها: بر اساس یافته­های پژوهش بیشترین وزن، مربوط به عامل ساختار سازمانی و کمترین وزن مربوط به عامل فناوری اطلاعات می­باشد. شناسایی عامل ساختار در تکنیک دیماتل فازی به عنوان اثرگذارترین عامل در پژوهش با نتایج به دست‌آمده از AHP  فازی همسویی این نتیجه را در پژوهش نشان می­دهد. نتیجه‌گیری: با توجه به قرارگیری عامل ساختار سازمانی در بالاترین اهمیت به نسبت سایر عوامل لزوم توجه بیشتر مدیران بیمارستانی به این بخش از ساختار مدیریت دانش را بیش از پیش نمایان می­سازد.

کلیدواژه ها

Knowledge Management, Knowledge Management Implementation, Yazd Educational Hospitals., مدیریت دانش, پیاده ­سازی سیستم مدیریت دانش, اولویت­بندی, بیمارستان‌های آموزشی یزد.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.