بررسی کیفیت زندگی جنسی زنان باردار: یک مطالعه مقطعی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوماهنامه پایش، دوره: 17، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_PAHM-17-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 358
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نضال آژ

School of Nursing and Midwifery, Qazvin University of Medical sciences, Qazvin, Iran

فاطمه سمیعی راد

Faculty of Medicine, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

مهری کلهر

Kowsar Hospital, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

کبری حسن پور

School of Nursing and Midwifery, Qazvin University of Medical sciences, Qazvin, Iran

محمود علیپور

School of Nursing and Midwifery, Qazvin University of Medical sciences, Qazvin, Iran

علی منتظری

Health Metrics Research Center, Iranian Institute for Health Sciences Research, ACECR, Tehran, Iran

چکیده

مقدمه: مشکلات جنسی از شایع ترین مشکلات زنان در طی زندگی باروری است. کیفیت زندگی جنسی تحت تاثیر عوامل مختلف جسمی، روحی و روانی است و در این میان حاملگی با تغییرات فیزیولوژیک خود درتمامی ابعاد کیفیت زندگی از جمله عملکرد جنسی تغییراتی ایجاد می کند. زن باردار در نیز طی دوران بارداری و طی سه ماهه اول ودوم و سوم بحران های روحی و روانی متعددی را پشت سر می گذارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی کیفیت زندگی جنسی زنان درطول حاملگی، انجام شد. مواد و روش کار: مطالعه حاضر به صورت توصیفی- طولی بر روی نمونه ای از زنان باردار مراجعه کننده به یک بیمارستان دانشگاهی شهر قزوین از مهر 1391 تا تیر1392 انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه زندگی جنسی زنان(SQOL-F) جمع آوری شد. وضعیت زنان شرکت کننده در طول 9 ماه در سه دوره 3 ماهه پیگیری شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونهای آماری تحلیلی(کای دو، تی تست و تحلیل واریانس) استفاده شد. یافته ها: در مجموع 300 زن با میانگین سنی 4/31 ± 22/29 در مطالعه شرکت کردند. نتایج مطالعه نشان داد که با پیشرفت بارداری مجموع امتیازات کیفیت زندگی جنسی، به صورت معنادار کاهش می یابد (0/03=P). بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد با افزایش سن بارداری، کیفیت زندگی جنسی کاهش میابد.با توجه به اینکه کیفیت زندگی جنسی سهم منحصر به فرد در روابط زوجین دارد، مشاوره صحیح جهت تطابق بهتر جسمی و روانی با تغییرات دوران بارداری ضروری است.  

کلیدواژه ها

Sexual quality of life, Sexual dysfunctions, Pregnancy, کیفیت زندگی جنسی, اختلالات جنسی, بارداری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.