استیلای سندرم پیش از قاعدگی برکیفیت زندگی زنان: یک مطالعه کیفی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوماهنامه پایش، دوره: 18، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_PAHM-18-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 272
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی منتظری

Health Metrics Research Center, Iranian Institute for Health Sciences Research.ACECR.Tehran. Iran

زیبا تقی زاده

Nursing and Midwifery Care Research Center, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

صفورا طاهری

Faculty of Nursing and Midwifery, Ilam University of Medical science, Ilam, Iran

شیوا سیه بازی

Faculty of Nursing and Midwifery, Tehran University of Medical science, Tehran, Iran

راضیه معصومی

Faculty of Nursing and Midwifery, Tehran University of Medical science, Tehran, Iran

چکیده

مقدمه: سندرم پیش از قاعدگی از شایع­ترین اختلالات سنین باروری است که به درجات مختلف در زنان دیده شده و با کاهش کیفیت زندگی در ارتباط است. اما اینکه این سندرم چگونه برکیفیت زندگی زنان مبتلا تاثیر می­ گذارد به خوبی مشخص نشده است. این پژوهش به بررسی استیلای سندرم پیش از قاعدگی بر کیفیت زندگی زنان مبتلا می ­پردازد. مواد و روش کار: این پژوهش کیفی بخشی از یک مطالعه متوالی اکتشافی بود که بر اساس تحلیل محتوی قراردادی و با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختار یافته عمیق، تجربیات کیفیت زندگی ۲۱ نفر از زنان مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی در دامنه سنی ۱۵ تا ۴۵ سال را مورد بررسی قرارداد. یافته ها: یافته­ های این مطالعه نشان داد پیامدهای سندرم پیش از قاعدگی برکیفیت زندگی زنان مبتلا شامل اختلالات جسمانی: (قلبی ـ ریوی، ادراری ـ تناسلی، عصبی، پوست و مو، گوارشی، عضلانی ـ اسکلتی و سلامت عمومی)، روانی: (خلقی، شناختی و عاطفی ـ هیجانی)، رفتاری: (تغییرات الگوی خواب و تغییرات الگوی تغذیه ­ای) و خانوادگی ـ اجتماعی: (روابط بین فردی معیوب، کژکاری جنسی و انزوای اجتماعی) موثر بود. بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج این پژوهش، باید به تاثیرات سندرم پیش از قاعدگی برکیفیت زندگی زنان مبتلا توجه ویژه داشته و جهت ارتقای کیفیت زندگی مبتلایان طیف وسیعی ازگزینه­ ها از جمله پشتیبانی و مشاوره با حمایت سیستم بهداشتی و درمانی مدنظر قرار گیرد.

کلیدواژه ها

Premenstrual syndrome, Quality of life, Content analysis, Qualitative study, سندرم پیش از قاعدگی, کیفیت زندگی, تحلیل محتوی, مطالعه کیفی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.