سال انتشار: 1399
کد COI مقاله: JR_SHPP-7-4_008
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 17
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 12 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله نقش مهارتهای اجتماعی و هوش هیجانی در پیشبینی میزان اعتیاد به اینترنت دانشجویان
چکیده مقاله:
مقدمه: با توجه به این که امروزه اعتیاد به اینترنت نوعی اختلال روانشناختی حساب میشود، میتواند آسیبهای جدی برای دانشجویان به عنوان گروه در معرض خطر پدید آورد.
هدف: هدف از پژوهش حاضر، تعیین رابطه بین مهارتهای اجتماعی و هوش هیجانی با اعتیاد به اینترنت دانشجویان دانشگاه پیام نور- واحدهای استان البرز بود.
روش: روش مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه این مطالعه شامل کلیه دانشجویان دانشگاه پیام نور استان البرز در سال ۱۳۹۸ بود و بر این اساس۳۵۰ دانشجو با روش نمونهگیری خوشهای تصادفی انتخاب شدند. شرکتکنندگان پرسشنامههای اعتیاد به اینترنت یانگ (۱۹۹۶) مهارتهای اجتماعی ریگو و کاناری (۲۰۰۳) و هوش هیجانی گلمن (۲۰۰۱) را تکمیل کردند. شاخصهای آمار توصیفی و تحلیل رگرسیون چند متغیره از طریق نرمافزار SPSS ورژن ۲۲ استفاده شد.
یافتهها: یافتهها نشان داد رابطه منفی و معناداری بین اعتیاد به اینترنت با مهارتهای اجتماعی و هوش هیجانی وجود دارد (P<۰/۰۵). به عبارت دیگر، با افزایش میزان مهارتهای اجتماعی و هوش هیجانی در دانشجویان، میزان اعتیاد به اینترنت در بین آنها کاهش مییابد و بالعکس. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد مهارتهای اجتماعی و هوش هیجانی قادر به پیشبینی معنیدار اعتیاد به اینترنت هستند و ۹/۳ درصد از واریانس اعتیاد به اینترنت دانشجویان توسط مهارتهای اجتماعی و ۴/۲ درصد توسط هوش هیجانی تبیین میشود.
نتیجهگیری: به عنوان نتیجه میتوان گفت، هرچه میزان مهارتهای اجتماعی و هوش هیجانی در دانشجویان افزایش یابد، امکان ابتلا به اعتیاد به اینترنت کاهش مییابد.
کلیدواژه ها:
Internet addiction, Social skills, Emotional intelligence, University students, اعتیاد به اینترنت, مهارتهای اجتماعی, هوش هیجانی, دانشجویان
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1154448/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:رئیسی، فاطمه و حاجی کرم، آمنه و طهرانیزاده، مریم و بخشی، فاطمه،1399،نقش مهارتهای اجتماعی و هوش هیجانی در پیشبینی میزان اعتیاد به اینترنت دانشجویان،،،،،https://civilica.com/doc/1154448
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، رئیسی، فاطمه؛ آمنه حاجی کرم و مریم طهرانیزاده و فاطمه بخشی)
برای بار دوم به بعد: (1399، رئیسی؛ حاجی کرم و طهرانیزاده و بخشی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.