بررسی و مقایسهی ناهماهنگی شناختی و سبکهای تبادل اجتماعی در بیماران زن مبتلا به اختلال افسردگی اساسی و زنان سالم
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,377
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHPP-7-3_010
تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1399
چکیده مقاله:
مقدمه: اتخاذ سبکهای تبادل اجتماعی ناکارآمد و ناهماهنگی شناختی میتواند موجب هیجانهای منفی گردد.
هدف: هدف پژوهش حاضر عبارت بود از مقایسهی ناهماهنگی شناختی و سبکهای تبادل اجتماعی در بیماران زن مبتلا به اختلال افسردگی اساسی و افراد سالم.
روش: در این طرح پژوهشی علی مقایسهای ابتدا از میان مراکز رواندرمانی شهر تهران، سه کلینیک انتخاب و از مراجعه کنندگان زن مبتلا به اختلال افسردگی ۶۰ نفر به شکل نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند، سپس از زنانی که در نواحی مختلف شهر رفتوآمد داشتند،۶۰ نفر تصادفاً گزینش و در نهایت ۱۲۰ نفر مورد بررسی قرار گرفتند. برای جمعآوری اطلاعات پرسشنامه ناهماهنگی شناختی و سبکهای تبادل اجتماعی مورد استفاده قرار گرفت. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمونهای کلموگراف اسمیرنوف و آزمون تحلیل واریانس یکطرفه (آنوا) در نسخه ۲۰ نرم افزار SPSS انجام شد.
یافتهها: یافتهها نشان داد که افراد افسرده گرایش بیشتری به ماندن در حالت برانگیختگی شناختی قرار دارند (۰/۰۵>P) این در حالی است که افراد بهنجار بیشتر توانسته بودند ناهماهنگی شناختی را کاهش دهند. همچنین درسبکهای تبادل اجتماعی، اختلاف میانگین پیگیری و فردگرایی در دو گروه بهنجار و افسرده معنیدار است (۰/۰۵>P)؛ اما در زیر مقیاسهای انصاف، منفعتطلبی و سرمایهگذاری افراطی تفاوتی بین دو گروه وجود ندارد.
نتیجهگیری: با توجه به یافتهها توصیه میشود در درمان زنان افسرده نقش برانگیختگی و کاهش ناهماهنگی شناختی مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شقایق شجاع فرد
MSc in General Psychology, Department of Psychology, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :