اولویت‌بندی عوامل مؤثر بر زنجیره تأمین خدمات با استفاده از تکنیک SWARA (مطالعه موردی: آژانس‌های هواپیمایی شهر بوشهر)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت عملیات خدمات، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SOMJ-1-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 279
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا جمالی

معصومه محمدی

چکیده

هدف: هدف از انجام این پژوهش شناسایی عوامل مؤثر بر زنجیره تأمین خدمات و نیز تعیین وزن و رتبه‌­بندی آنها در آژانس­‌های هواپیمایی شهر بوشهر می‌­باشد. روش‌شناسی: ابتدا برای شناسایی معیارهای مؤثر بر زنجیره تأمین خدمات، پیشینه پژوهش مورد مطالعه قرار گرفت و بر اساس آن ساختار سلسله مراتبی مسئله پژوهش طراحی گردید. این مطالعه به لحاظ هدف، در قالب پژوهش‌­های کاربردی، به لحاظ شیوه اجرای پژوهش، در زمره پژوهش­‌های پیمایشی- تحلیلی و برحسب افق زمانی از نوع مقطعی است. جامعه آماری این پژوهش تعداد 20 کارشناس از 13 آژانس هواپیمایی در شهر بوشهر می­‌باشد. از میان جامعه آماری مورد مطالعه تعداد 10 کارشناس به­‌عنوان نمونه آماری و به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. در این پژوهش با استفاده از تکنیک­ تصمیم‌­گیری چندمعیاره تحلیل نسبت ارزیابی وزن­‌دهی تدریجی (SWARA)، عوامل مؤثر بر زنجیره تأمین خدمات وزن­‌دهی و رتبه‌­بندی می­‌شوند. یافته‌ها: یافته­‌های حاصل از به­‌کارگیری روش SWARA، نشان داد که عوامل مرتبط با شناخت بازار و مشتری با وزن 0/36 در آژانس‌­های هواپیمایی در اولویت اول قرار دارد و به‌­عنوان یکی از اصلی‌­ترین عوامل جهت دستیابی به مزیت رقابتی و بهبود بهره‌­وری و سودآوری آژانس‌­های هواپیمایی شناخته شد. همچنین، عوامل راهبردی با وزن 0/26، عوامل فناورانه با وزن 0/17، عوامل عملیاتی با وزن 0/12 و عوامل سازمانی با وزن 0/90 رتبه‌­های دوم تا پنجم را بدست آوردند. نتیجه‌گیری: نتایج بیانگر اولویت بالای عوامل مرتبط با شناخت بازار و مشتری از میان عوامل مؤثر بر زنجیره تأمین خدمات در آژانس­‌های هواپیمایی شهر بوشهر می­‌باشد.   

کلیدواژه ها

Services Supply Chain, Stepwise Weight Assessment Ratio Analysis (SWARA) Method, Operational factors, زنجیره تأمین خدمات, روش تحلیل نسبت ارزیابی وزن‌دهی تدریجی, عوامل عملیاتی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.