شبیه‌سازی با روش پیچک بزرگ لایة آمیخته شمال دریای عربی متأثر از شکست موج و گردش لانگمویر ناشی از مونسون تابستانی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوفصلنامه هیدروفیزیک، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_HYDPHY-4-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 226
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان مهرابی دستنایی

دانشجوی دکتری، دانشکده علوم وفنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

حسین ملکوتی

دانشکده علوم وفنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

اسماعیل حسن زاده

استاد، گروه فیزیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

مریم راه بانی

دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان

چکیده

در این پژوهش، شبیه‌سازی با روش پیچک بزرگ لایۀ آمیختة شمال دریای عربی با استفاده از مدل عددی پالم در شرایط سهیم بودن یا نبودن پدیده‌های شکست موج و گردش لانگمویر ناشی از باد مونسون تابستانی انجام شده است. ابعاد افقی این مقاله در افق 300 متر در 300 متر، عمق شبیه‌سازی شده 80 متر و فاصلة شبکه در هر سه جهت برابر با 25/1 متر است. به‌منظور اعمال اثر باد جنوب غربی، شار اندازه حرکت ناشی از باد در هر دو راستای   و  تعریف شده است. با توجه به هدف اصلی مقاله، به‌جای تلاش برای شبیه‌سازی شکست موج، با اعمال نوسانات تصادفی در سطح دریا، تأثیرات شکست موج بر لایة سطحی دریا در نظر گرفته شد. نتایج تحقیق نشان می‌دهد که شکست موج فقط بر اعماق نزدیک به سطح دریا (کم‌تر از 5 متر) تأثیرگذار است؛ حال آن‌که باریکه‌های به وجود آمده از گردش لانگمویر تا اعماق زیادی که مرتبه‌ای از طول‌موج در نظر گرفته شده است، نقش ایفا می‌کنند. همچنین این نتیجه حاصل شد که تلفیق هر دو پدیدة شکست موج و گردش لانگمویر موجب کاهش اندک انرژی جنبشی تلاطمی می‌شود که این امر می‌تواند از تأثیراختلالی شکست موج بر میدان سرعت به وجود آمده از نیروی تاو در سطح ناشی شده باشد. بااین‌وجود، برخلاف مطالعات پیشین، در هیچ عمقی اثر برش سرعت به‌عنوان عاملی تعیین‌کننده در بزرگی TKE به‌حساب نیامد.

کلیدواژه ها

تلاطم, شبیه‌سازی پیچک بزرگ, مدل عددی پالم, لایة آمیختة اقیانوسی, دریای عربی, مونسون هند

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.