ارزیابی روش های بهترین راهکارهای مدیریتی ( BMPs ) در کنترل رواناب های سطحی شهری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی شهرسازی ،معماری ،عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: PSHCONF11_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 654
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین رشیدی مهرآبادی

گروه مهندسی عمران و نقشه برداری، دانشکده فنی و مهندسی و علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری، تهران، ایران

چکیده

گسترش و افزایش ساخت و سازها در شهرها باعث کاهش نفوذپذیری سطوح شهری و در نتیجه افزایش حجم رواناب سطحی ناشی از بارندگی ها شده است که خود عاملی بر تشدید سیلاب و آب گرفتگی در شهرها است. با ایجاد شرایط برای نفوذ رواناب سطحی در مناطق شهری و یا با جمع آوری رواناب و تأخیر در ایجاد رواناب سطحی شهری در زمان بارندگی می توان از میزان رواناب های سطحی شهری کاسته و مشکلات رفت و آمد، خسارات ناشی از آب گرفتگی ها و سیل را در مناطق شهری کنترل و کاهش داد. بهترین راهکارهای مدیریتی (BMPs)، اقدامات کنترل و کاهش حجم رواناب و مدیریت منابع آب است، بدین معنی که بهترین راهکارهای مدیریتی نه تنها جریان کل و اوج جریان رواناب را کاهش می دهند، بلکه در تأمین نیاز آبی برای اهداف مختلف و مدیریت منابع آب شهری نقش دارند. یکی از مسائل بسیار مهم در اجرا و توسعه BMPs در مناطق شهری برای مدیریت رواناب سطحی شهری و کاهش حجم رواناب، استفاده درست و مناسب نوع و مکان اجرا BMPs در مناطق شهری است که در اجرا آنها در مناطق شهری کمتر به آن توجه گردیده است. درک و شناخت کافی برای تهیه نقشه های رتبه بندی پتانسیل BMPs در کاهش حجم رواناب محدوده در تحقیقات گذشته وجود نداشته است و باید تحقیقاتی در این زمینه صورت می گرفت. نتایج و تحلیل های این تحقیق یک گامی مؤثر در شناخت و توسعه نقشه های رتبه بندی پتانسیل BMPs در کاهش حجم رواناب محدوده برای مدیریت رواناب سطحی شهری ایجاد کرد. با استفاده از نتایج و ارزیابی های استخراج شده از نقشه های رتبه بندی پتانسیل BMPs باعث افزایش راندمان و عملکرد آنها در کاهش حجم رواناب سطحی شهری شد.

کلیدواژه ها

بهترین راهکارهای مدیریتی، BMPs ، مدیریت رواناب سطحی، کاهش سیلاب و خسارات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.