تعیین تابع آموزش مناسب مدل شبکه عصبی به منظور ارتقاء ایمنی تردد جاده‌ای

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 18، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_TRJ-18-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 517
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل خویشداری

دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه یزد، یزد، ایران

حامد خانی سانیج

استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه یزد، یزد، ایران

جواد ذاکر هرفته

دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه پیام نور رضوانشهر، یزد، ایران

محسن دهقان بنادکی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافق، یزد، ایران

چکیده

­سالانه تعداد زیادی از مردم دنیا در اثر تصادفات جاده­ای جان و مال خود را از دست می­دهند. یکی از روش­های مناسب به منظور کاهش تصادفات، پیش­بینی وقوع تصادفات قبل از رخداد آن­ها می­باشد. در این مقاله به‌طور موردی تصادفات محور نائین-اردکان استان یزد با بهره­گیری از مدل شبکه عصبی مورد ارزیابی قرار گرفت. تاکنون در هیچ مطالعه‌ای به بررسی تاثیر توابع مختلف آموزش مدل شبکه عصبی در دقت نتایج پیش­بینی پرداخته نشده است. هدف این مقاله تعیین تابع آموزش دقیق­تر شبکه عصبی به منظور پیش­بینی تعداد تصادفات محور موردبررسی بود. در این راستا تعداد 4 تابع مختلف ارزیابی گردید. بررسی­های این مقاله حاکی از برتری نسبی مدل شبکه عصبی با تابع آموزش از نوع  trainlmبود. همچنین نتایج نشان داد که عوامل میزان تردد در هر خط و عدم رعایت فاصله ایمن به ترتیب بیشترین تأثیر را در وقوع تصادفات محور موردمطالعه داشتند. کاربرد نتایج تحقیق در بیان دقیق­تر اثر متغیرهای مستقل در وقوع تصادفات است. به بیان دقیق­تر تاثیرگذاری متغیرهای مستقل می­تواند به کارشناسان ایمنی جهت اعمال بهینه­تر سناریو­های کاهش تصادفات کمک کند.

کلیدواژه ها

شبکه عصبی, تابع آموزش, پیش‌بینی, تعداد تصادفات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.