بررسی تاثیر بازارگرایی بر عملکرد مالی با نقش تعدیل کننده ساختار مالکیت شرکت (مطالعه موردی: شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی نقش مدیریت در چشم انداز ۱۴۰۴
  • کد COI اختصاصی: NMCH05_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 368
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهدی میکاییلی

دانش آموخته کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی دانشگاه پیام نور مرکز تهران

نسیم شیرین وند

دانش آموخته کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه تهران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر بازارگرایی بر عملکرد مالی با نقش تعدیل کننده ساختار مالکیت شرکت در بین شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و با استفاده از روش تحقیق توصصیفی و کاربردی انجام شد. متدولوژی پژوهش حاضر توصیفی - همبستگی می باشد. جامعه آمار این تحقیق شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد که از بین آن ها 81 شرکت انتخاب شد. جهت گردآوری اطلاعات مربوط به بازارگرایی از پرسشنامه نارور و اسلاتر و برای عملکرد مالی و ساختار مالکیت شرکت ها از پایگاه های اطلاعاتی کودال و نرم افزار رهاورد نوین استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون های رگرسیون سلسله مراتبی و رگرسیون چندگانه تحت نرم افزار های SPSS21 و Eviews7 استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد که بازارگرایی و نیز مولفه های هماهنگی بین بخشی، رقابت گرایی و مشتری مداری در عملکرد مالی شرکت ها تاثیر مثبت دارند (p< 0/05) همچنین ساختار مالکیت بر رابطه بازارگرایی، هماهنگی بین بخشی و رقابت گرایی با عملکرد مالی تاثیر تعدیل کنندگی مثبت دارد و توان پیش بینی مدل را به صورت معناداری افزایش می دهد (p< 0/05). نتایج حاصل از بررسی رگرسیون هم زمان نشان داد که ابعاد بازارگرایی در مجموع 46/8 درصد از تغییرات عملکرد مالی را پیش بینی می کنند و هماهنگی بین بخشی (β=3/34)، مشتری مداری (β=1/84) دارای تاثیر مثبت و معناداری در عملکرد مالی می باشد (P< 0/05) در حالی که مشتری مداری بر عملکرد مالی تاثیر معناداری نداشت(P> 0/05).

کلیدواژه ها

بازارگرایی، عملکرد مالی، ساختار مالکیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.