تحلیل جامعه‌شناختی گرایش به ورزش رزمی کاراته با مدل نظری پیر بوردیو (مطالعۀ موردی: ورزشکاران کاراته شهر گرگان)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات روانشناسی ورزشی، دوره: 9، شماره: 31
  • کد COI اختصاصی: JR_SPSY-9-31_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 330
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زین العابدین فلاح

دانشیار گروه تربیت بدنی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران

تینا سلطان احمدی

کارشناس ارشد تربیت بدنی، تهران، ایران

اکبر آقازاده

گروه تربیت بدنی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف تحلیل جامعه ‌شناختی گرایش به ورزش رزمی کاراته با مدل نظری پیر بوردیو طراحی و اجرا شد. مدل نظری پژوهش مطابق با مدل نظری پیر بوردیو بود. این مدل به بررسی نقش ورزش بر بهبود وضعیت ­های  اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی می ­پردازد. جامعۀ آماری پژوهش تمامی ورزشکاران کاراته در شهر گرگان در سال 1397 بود. بر اساس جدول حجم نمونۀ مورگان، 285 نفر به عنوان نمونۀ پژوهش انتخاب شدند. ابزار پژوهش حاضر پرسش­نام ه­ای بر اساس مدل نظری پیربوردیو بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ­های پژوهش، از روش معادلات ساختاری استفاده شد. مدل ساختاری پژوهش نشان می‌دهد متغیرهای الگوی مرجع ورزشی، سرمایۀ اقتصادی، سرمایۀ فرهنگی خانواده، منزلت اجتماعی ورزش و حمایت ورزشی خانواده تأثیری معناداری بر گرایش به ورزش رزمی کاراته دارند.

کلیدواژه ها

جامعه‌شناسی, کاراته, ورزش رزمی. مدل پیربورد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.