تأثیر زاویه تخت بر میزان راحتی بیماران بعد از خارج کردن شیت پس از آنژیوگرافی فمورال در بیماران مراجعه کننده به یک بیمارستان منتخب نظامی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه علوم مراقبتی نظامی، دوره: 7، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MCS-7-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 393
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت نیکنام سرابی

MSc in Military Nursing, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

زهرا فارسی

Ph.D. Medical-Surgical Nursing, Associate Professor, Research and Community Health Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.  

سید امیر حسین پیشگویی

Ph.D., Nursing, Assistant Professor, Critical Care Nursing Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.  

چکیده

مقدمه: بعد از انجام آنژیوگرافی فمورال جهت پیشگیری از بروز عوارض عروقی ناشی از برش ناحیه فمورال، بیماران باید حدود 24 ساعت در تخت استراحت نمایند. محدودیت حرکت پس از آنژیوگرافی عروق کرونر باعث عدم راحتی در بیماران ‌می ­شود. به نظر می­ رسد تغییر وضعیت بیماران می ­تواند در ایجاد حس راحتی آنان مؤثر باشد. هدف: در این مطالعه اثربخشی شیوه‌های مختلف تغییر وضعیت بر میزان راحتی بیماران در پی خارج کردن شیت پس از آنژیوگرافی فمورال مورد مقایسه قرار گرفته است. مواد و روش ­ها: در مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی، 72 بیمار دارای اختلال عروق کرونری تحت کاتتریسم قلبی که شرایط ورود به مطالعه را داشتند با کسب رضایت آگاهانه و به روش مبتنی بر هدف انتخاب، سپس به روش تصادفی ساده به دو گروه مداخله و کنترل تخصیص یافتند. در گروه مداخله از ساعت اول بعد از مداخله به تدریج زاویه تخت افزایش پیدا کرد و تا 45 درجه در ساعت چهارم رسید. سپس، میزان راحتی از طریق مقیاس اندازه‌گیری آنالوگ بصری در هر دو گروه مورد بررسی قرار گرفت. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 22 استفاده از آمار توصیفی (شاخص‌های تمایل مرکزی و پراکندگی) و آمار تحلیلی (آزمون‌های کای اسکوئر، تی مستقل و آنالیز واریانس اندازه‌های تکراری) تجزیه و تحلیل شد. سطح معنی‌داری 0/05 در نظر گرفته شد.  یافته­ ها: بین میزان راحتی دو گروه مداخله و کنترل قبل از انجام مداخله تفاوت معناداری وجود نداشت (0/57P=)، ولی از ساعت دوم تا ششم پس از مداخله میزان راحتی بیماران گروه مداخله به میزان معناداری بالاتر از گروه کنترل بود (0/001> P). آزمون آنالیز واریانس اندازه‌های تکراری نیز نشان داد راحتی بیماران در گروه مداخله در ساعات دوم تا انتهای مطالعه افزایش معنی­ داری داشت (0/04=P)، در حالی که در گروه کنترل میزان راحتی بیماران تقریباً روند ثابتی داشت و این روند از نظر آماری معنادار نبود (0/2 =P). بحث و نتیجه‌گیری: بیماران با تغییر زاویه تخت به میزان 15 تا 45 درجه، 4 تا 6 ساعت پس از آنژیوگرافی با شیوه‌های مختلف استراحت بعد از آنژیوگرافی احساس راحتی بیشتری می‌نمایند. کد کارآزمایی بالینی: 1N20200410047011 IRCT  

کلیدواژه ها

Coronary Angiography, Status Change, Patient Comfort., آنژیوگرافی, تغییر وضعیت, راحتی بیمار, عروق کرونر.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.