CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تعیین اثربخشی آموزش ایمن‌سازی در برابر استرس بر سطح استرس شغلی پرستاران شاغل در بیمارستان‌های منتخب نظامی

عنوان مقاله: تعیین اثربخشی آموزش ایمن‌سازی در برابر استرس بر سطح استرس شغلی پرستاران شاغل در بیمارستان‌های منتخب نظامی
شناسه ملی مقاله: JR_MCS-7-1_004
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

سمیه خاتونی - MSc Student Psychiatric Nursing, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
فاطمه تیموری - (*Corresponding Author)  Ph.D., Student of Health in Emergencies and Disaster, Instructor, Psychiatric Nursing Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
سید امیر حسین پیشگویی - Ph.D., in Nursing, Associate Professor, Critical Car Nursing Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
محمدرضا خدابخش - Ph.D., in Psychology, Assistant Professor, Psychology Department, Hakim Toos Higher Education, Mashhad, Iran.

خلاصه مقاله:
مقدمه: از آنجایی که پرستاری به عنوان شغل پراسترس شناخته شده است، فشارهای روانی ناشی از عوامل تنش‌زای موجود در این حرفه، می‌تواند به بروز بیماری‌ها و اختلالاتی منجر شود که سلامتی پرستاران را به طور جدی به مخاطره می‌اندازد، در این تحقیق تلاش شده تا با استفاده از روش آموزش ایمن‌سازی در برابر استرس (Stress Inoculation Training یا SIT) که یکی از روش‌های کاهش و مدیریت استرس است، به کاهش استرس شغلی پرستاران کمک نماید. هدف: پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش ایمن‌سازی در برابر استرس بر استرس شغلی پرستاران مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی تصادفی شده، دو گروهی (گروه مداخله و کنترل) با پیش آزمون و پس‌آزمون می‌باشد. نمونه پژوهش شامل تعداد 50 نفر از پرستاران شاغل در دو بیمارستان منتخب نظامی که دارای معیارهای ورود به مطالعه بودند و به شیوه نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شدند. مداخله شامل آموزش ایمن سازی در برابر استرس به صورت پنج جلسه آموزش 2 ساعته برای گروه آزمون انجام شد. در این مطالعه از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه استرس شغلی تافت و اندرسون استفاده شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه‌ی 16 و آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. 0/05‌P< به عنوان سطح معنی‌داری در نظر گرفته شد. یافته‌ها: میزان استرس اکثر پرستاران هر دو گروه، قبل از مداخله در سطح متوسط قرار داشت و دوگروه همگن بودند (0/063‌P=). پس از آموزش ایمن‌سازی در برابر استرس، سطح استرس پرستاران گروه مداخله از 76 درصد به 60 درصد کاهش یافت، اما از نظر آماری اختلاف بین دو گروه معنادار نبود (0/115‌P=) بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق همخوانی چندانی با بیشتر مطالعات انجام شده در زمینه استرس شغلی نداشت و از جمله علل آن می‌توان، برگزاری تعداد جلسات بیشتر در مطالعات گذشته و از طرفی مقررات حاکم در بیمارستان‌های نظامی اشاره نمود.

کلمات کلیدی:
Nurses, Military, Occupational Stress, Training., آموزش, استرس شغلی, پرستاران, نظامی.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1151733/